Гала на българската култура в...

Гала концертът е част от артистичната инициатива на...

Секс скандал с бивш селекционер на...

Бившият треньор на бразилски футболен тим за жени...

От 2 години пишат, че Надя умира, тя още си е жива

отпечатай новината

11.04.2015 09:00 | Видян 5834 пъти

От 2 години пишат, че Надя умира, тя още си е жива

Надя Тодорова отива да умре в Чехия”. Под това заглавие цялата преса в България едва ли не погреба най-смешната българска актриса. Както бе написал Марк Твен – слуховете за смъртта й се оказват твърде преувеличени. Макар и болна от диабет и наистина озовала се в Чехия, 88-годишната хумористка е жива.

Рисуване на картички е хобито, което я спасява в дългите дни на пенсионер. Другата й страст е интернет, чрез който се свързва с България. Страната, която напусна преди 2 години, за да бъде гледана от дъщеря си, устроила се да работи в средноевропейската държава. Мама Надя, както я наричат ласкаво колегите, твърди, че не е сбъркала. Здравеопазването в Чехия е на много по-високо ниво, отколкото у нас. Лекарите непрекъснато контролират нейното състояние. Според нея пенсионерите в тази цивилизована открай време държава не са втора ръка хора като у нас, а на тях се гледа с уважение и ползват преференции.

Нещо, което с мизерната пенсия на провинциална актриса тук едва ли би могла да каже при който и да било режим. Съдбата е всичко по пътя на мама Надя. Тя попада в киното на твърде късна възраст – 49 години. На толкова повечето актриси, дори да са били големи звезди, увяхват и започват да страдат от липса на ангажименти.

Нищо подобно не се случва с Надя Тодорова . За четвърт общо век между първата роля от 1974 г. и последната от 1999 г. в сериала „Дунав мост” – като в годините на демокрацията тя почти не снима, понеже киното ни е в колапс и предсмъртни гърчове, тракийката участва в 33 филма. И почти всичките й образи, макар главно епизодични или второстепенни, се оказват хитове и попадения в десятката.

Родният Асеновград я прави суперзвезда в „Дами канят”

Във филма, чието действие се развива именно в града до Пловдив, познат и като Българския Йерусалим, тя играе ролята на стоковед в учрежденска столова. Въпреки възрастта и наднорменото тегло, огнената дама се влюбва в автоинструктора си Стефан Данаилов, за когото спори с тогавашните първи красавици на родното кино – Невена Коканова, Мариана Димитрова, Боряна Пунчева, Йорданка Кузманова, Мариана Димитрова, Мария Статулова, Доротея Тончева. Научила от богатия си житейски опит важното правило, че любовта на мъжа минава през стомаха, героинята на мама Надя изкушава любимия мъж с дефицитни за времето хранителни продукти.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !