Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Бисер Киров отказа украинската награда "Човек на годината"

отпечатай новината

22.01.2015 16:14 | Видян 2017 пъти

Бисер Киров отказа украинската награда

Известният на всички хора от постсъветското пространство български певец и композитор Бисер Киров отказа да приеме украинската награда «Човек на годината». За това свое решение той е уведомил писмено организаторите на приза, съобщава "Российская газета".

«Наградиха ме, но не мога да приема това. Отказът ми от наградата е хуманитарен, не е политически. Всеки ден гледам как в Украйна загиват хора. Потресен съм от позицията на Киев. Президентът Порошенко обявява мобилизация, иска да събере повече от сто хиляди войници, които са длъжни да се сражават не с кого да е, а със собствения си народ.
А самият Порошенко лети за Цюрих, за да разказва там за мирните преговори. Това е безумие! Яценюк отива в Германия и обяснява, че Съветският съюз е нападнал Украйна и Германия. Това е нонсенс! Аз няма да престана да пея украинските песни "Червону руту" и "Не шукай вечерами". Винаги ще си спомням прекрасния град Киев.
Боли ме сърцето за хората на Украйна, невероятна страна, където живееха мирно украинци, българи, молдовани, гърци, руснаци, татари – над 70 националности. Сега всичко това е разрушено. Най-важен стана национализмът, забраняват ти да говориш на родния си език. А после се удивляват, че някой искал да се отдели!
Ако мога да да пожелая нещо на украинския народ, искам да му пожелая мир. Да се побратимят, да се разберат и да намерят своето мирно решение.
Всички нормални хора в България с трепет следят събитията в Русия и Украйна. Жалко, че в последните години по нашите (българските) екрани се стича поток от русофобия. Но аз съм убеден, че това е демонстративна, платена пропаганда. Вече сме имали такива периоди, но сме ги преживявали, ще преживеем и този политически театър.
Русия е огромна част от моя живот и аз приемам близко да сърцето си всичко, което се случва там.
Моето писмо е моят лозунг: "Прекратете войната!". Ако в някаква степен то помогне да се преустанови кръвопролитието, ще считам, че това е най-важното, което съм направил в живота си. Страшно е да бъдеш "Човек на годината" на Украйна, когато там загиват толкова хиляди деца, мирни жители, войници.»

автор: Гласове

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !