На 1-и май започва Националният...

И този май на голям екран ще бъдат показани всички...

В новата реалност в Темата на NOVA

Как изкуственият интелект ни променя? Как влияе върху...

Последната част на "Хобит" с ново заглавие

отпечатай новината

26.04.2014 09:00 | Видян 1306 пъти

Последната част на

Досега беше обявено, че третият филм за приключенията на Билбо Бегинс ще се казва „Хобит: Дотам и обратно” (“Hobbit: There and Back Again”). Половин година преди премиерата обаче, режисьорът Питър Джаксън реши да го промени на „Хобит: Битката на Петте армии” (“Hobit: Battle of the Five Armies”).

Слухове за промяна на заглавието се разпространяват отдавна в интернет. Преди седмица сайт на фенове на поредицата разкри, че филмът дори бил регистриран под името „В огъня” (“Into the fire”).

От студиото „Уорнър Брос” пък потвърдиха новината на Питър. Така последното заглавие поставя акцент върху епичната битка, която се очаква да сложи край на хитовата филмова трилогия.

Режисьорът обясни промяната в заглавието на третия филм така: „Дотам и обратно” беше подходящо за заглавие на последния от два филма, който да разкаже отвоюването на Еребор, когато Билбо пристига там, и за отпътуването, което вече се съдържа във втория филм. Но след като филмите са три, изведнъж то (заглавието) стана неподходящо, тъй като Билбо вече е стигнал „дотам” в „Пущинакът на Смог”.
Първоначално по книгата „Хобит” Джаксън планираше да направи само два филма. Решението за третия беше взето, след като той реши да включи някои герои от „Властелинът на пръстените” и да промени малко историята, пише "Блиц".

По думите му, пътуването е почти приключено, „а ние имаме филм за довършване и още толкова много за споделяне”. Освен това, режисьорът обещава в скоро време да разкрие доста неща от снимките по последния филм, вероятно във видеоблоговете си, които са абсолютен хит в Ютуб в момента.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !