Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Неочаквани признания от Камен Алипиев...

В „Моето ново Аз“ ще проследим трансформацията на една...

Ники Михайлов убил човек в катастрофа

отпечатай новината

28.03.2014 14:30 | Видян 8086 пъти

Ники Михайлов убил човек в катастрофа

Тежка катастрофа, предизвикана от Ники Михайлов на 18 май 2012 г., при която е убит човек, а няколко души са ранени, е била потулена от бившия шеф на КАТ Богдан Милчев. Това твърдят сензационно пред вестник „Всеки ден" служители на Пътната полиция. Тогава пред мотел „Църна маца" на „Цариградско шосе" опел е помлян от тир и водачът му загива.

Инцидентът е бил предизвикан след верижна катастрофа с участието на вратаря Николай Михайлов, който кара в нетрезво състояние „Ленд Крузър". Ники обаче напуска мястото на инцидента с друг автомобил, а за водач е представен човек от компанията му. От КАТ потулват случая след обаждане на шефа Богдан Милчев, който пък е бил „учтиво помолен" от шефа на МВР Цветан Цветанов.

Представящият се сега като виден борец срещу корупцията в МВР екс полицейски началник е бил разследван по цели 28 случая, а Министерството на вътрешните работи буквално е било залято от сигнали срещу него.

Единият от уредилите се е бившият министър на културата Вежди Рашидов. На мило събитие, провело се на 4 юли 2011 г., удостоеният преди 15 години лично от покойния президент на „Мултигруп" Илия Павлов със званието „главен Мултак на републиката" културен министър получи от шефа на столичния КАТ златен талон. Причината е, че когато скулпторът отишъл в пътната полиция да си поднови разрешителното, се оказало, че 40 години нямал нито едно регистрирано нарушение на пътя.

По време на официалната церемония по връчването на документа в културното ведомство, преминала в присъствието на Цветан Цветанов, Рашидов бе затрупан с „огромната благодарност на всички пътни полицаи, че не ни е създавал проблеми, предадена му с усмивка от началника Милчев", пишат медиите по това време. „Не сме го хванали, но това е показателно", каза тогава ухиленият като зелка шеф на столичния КАТ, след което връчи златния талон на министъра с пожеланието „да не се налага да го отнемаме".

Всичко хубаво, но преди Рашидов да получи талончето, че е изряден шофьор, е имал документирано нарушение и влязъл в сила акт, разкриват нашите източници. Това автоматично означава, че няма как да му се даде златен талон. Оказало се, че този проблем бил решен от висините на КАТ и така срещу името на Вежди Рашидов стояли нула нарушения.

Вторият щастливец, който е уреден, е футболистът Ники Михайлов, чийто татко Борислав Михайлов е шеф на Българския футболен съюз. Ако при случая с известния скулптор евентуалното покриване на акта може да мине в графата дребно административно нарушение от типа на подмазване, то във втория случай има дори и труп.

На 18 май 2012 г. „Опел" се удря в лявата мантинела на автомагистрала „Тракия" в посока София малко преди мотела „Църна маца". На място загива шофьорът, а пътуващите с него две жени са ранени. След първоначалния удар двете коли задръстват две от платната на магистралата. В мрака преди разсъмването турски ТИР не успява да види опела и се удря в него. В тях първо се удря бус, а след това и джип. Последният е служебен на БФС.

На 19 май МВР съобщава в бюлетина си следното: „Тежка катастрофа е станала рано сутринта към 5,30 ч. на автомагистрала „Тракия", посока вход към София. Най-вероятно поради несъобразена скорост в района на „Църна маца" първоначално са се ударили 2-3 леки коли, впоследствие и товарен автомобил и още няколко леки. Един е загинал при инцидента, петима са пострадалите - от тях един е ранен с опасност за живота".

Часове по-късно гръмва информацията, че джипът на БФС - баровски „Ленд Роувър", е каран от сина на Боби Михайлов - Ники, и дори той е виновникът за инцидента. Гаджето на певицата Алисия се е връщал в ранните часове от Пловдив, където е бил на алкохолна оргия с други бойни другари. След удара до „Църна маца" вратарят моментално напуска колата и с друг автомобил се прибира в София. Последва трагикомичен опит участието на Михайлов в тежката катастрофа да бъде скрито. От футболния съюз признаха, че роувърът е техен, но нито един от двамата Михайлови - баща и син, не е бил в него.

Личният пресаташе на ритнитопковеца пък призна, че работодателят му е бил в джипа, но не е карал. Историята съвсем се заплете, след като тогавашният шеф на „Тежки пътнотранспортни произшествия" при КАТ-София - капитан Иван Златанов, каза, че Николай Михайлов не е бил в джипа, но на мястото имало човек, който „80% прилича на вратаря на националния отбор, но е значително по-здрав и прилича по-скоро на тежкоатлет". Пожарникари, които са участвали в рязането на колите и измъкването на ранените и трупа, обаче са категорични, че човекът, возил се в джипа, е именно Николай Михайлов.

След целия този тюрлю гювеч полицаи, пожелали анонимност, разкриха, че високопоставен шеф в МВР е наредил името на вратаря да бъде скрито от протоколите на катаджиите, номерата на автомобила на Николай Михайлов бързо били свалени, а самият той да бъде откаран с патрулка на преглед в частна болница. Докато други по-тежко пострадали трябвало да чакат линейките. Мълви се, че лично Цветан Цветанов нарежда по телефона на Богдан Милчев как да замете следите.

Същият „високопоставен" МВР бос играл активна роля и в покриването на още една катастрофа, която е станала на Околовръстното шосе в столицата близо до кв. „Суходол". Единият водач бил циганин, а другият - прокурор. На практика според очевидци виновникът за инцидента е прокурорът. На теория от протокола на КАТ обаче случайно или не обвинителят е невинен като сълза и жертва на карането на мургавелника. За да добутат версията до там, циганинът едва ли не е изкаран, че половината от колата му е била на тротоара, а другата половина - на шосето. Всичко хубаво, но точно в този участък нямало и спомен от тротоар.

„Нелепо е Богдан Милчев да претендира за честност и принципност. Смехотворно е твърдението, че е изкоренил корупцията в КАТ. Нищо подобно, именно по негово време тя се развихри до невиждани размери и това може да бъде потвърдено от всеки водач на автомобил в страната", смеят се запознати с аферите на Милчев.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !