Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Елица Тодорова с приз Велика Българка

отпечатай новината

21.02.2014 13:00 | Видян 2922 пъти

Елица Тодорова с приз Велика Българка

Сдружението за опазване на културно-историческото наследство ВЕЛИКА БОЛГАРИА ще връчи почетни награди за патриотизъм и силен български дух в морската ни столица Варна по повод националния празник на България - 3 март. Финалистката от Евровизия и инициаторка за най-дългото хоро Елица Тодорова ще бъде сред наградените на 27 февруари от 19 ч. в клуб Плейграунд на МОЛ Варна. Призове за опазване на историческото и наследство ще получат и два от музеите  в града.

Досегашни носители на патриотичните призове са отец Иван от Нови хан, проф. Иво Кременски, бившият външен министър Иван Станчов, Галя и Христо Маджарови, Кубрат Пулев, председателят на Общинския съвет на Мездра и председател на Асоциацията на председателите на общинските съвети в България - инж. Делян Дамяновски, който е неразделна част от инициативите за опазване на правата на българите в Сърбия, Македония, Албания и др.

 Още едно събитие ще отбележи националния ни празник в Морската столица. Празнична вечер под наслов Люлката на днешната цивилизация и Варненският некропол ще се състои  на 28 февруари от 18.30 ч. в клуб "Дарзалас" във Варна. Вестник Велика БОЛГАРИА ще събере най-активните изследователи в областта на древната ни история.

Ще бъдат обявени и резултатите от срещите на сдруженията "Велика БОЛГАРИА" и "Български будители" с ръководството на Парламента, с чието съдействие бе премахната недопустимата за българската история манипулация за произхода на предците ни, които десетилетия наред фигурираха в официалните сайтове на държавата ни като Тюрки.

Премахването на тюркския ни произход стана след официално писмо до институциите от сдруженията "Велика БОЛГАРИА" и "Български будители" и техните председатели Патриция Кирилова и Цвете Борисова.
Писмото бе подкрепено от над 50 патриотични организации, експерти, специалисти по сигурността и учени от различни области. Сред тях Световният парламент на Българите, Културният център на българите в Сърбия, ГС "Защита на гражданите", Организацията на националната конференция "България - в световната история", НИСИ, Клуб "1 ноември", АЗКОН, КООСО, ББР, проф. Боян Лалов, проф. Бончо Асенов, проф. Евгений Сачев, доц.д-р Евгени Велев, АСВБ, СБНБ и много други.

По време на събитията във Варна ще бъде подкрепена инициативата на двете сдружения в срок от 2 месеца  да се организира провеждането на Национална историческа конференция с цел изготвяне на новонаписана цялостна история на славния Български род.  

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !