Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

Желко Йоксимович за първи път в България

отпечатай новината

03.09.2008 11:12 | Видян 6113 пъти | Гласували 2

Желко Йоксимович за първи път в България

Един от най-популярните сръбски изпълнители – Желко Йоксимович, ще изнесе за първи път концерт в България. Той ще се състои на 11 септември, на площадка Спартак в Хасково, от 21 часа, като входът ще бъде свободен за всички почитатели на изпълнителя. Събитието ще бъде част от програмата по случай деня на град Хасково. Концертът се организира със съдействието на кмета на община Хасково и с подкрепата на Balkanika Music Television.
Желко Йоксимович ще пристигне в България на 10 септември заедно с оркестър Тексас бенд. За концерта той е подготвил най-хитовите си парчета, сред тях са и добре познатите на българската публика «Lane moje» (спечелила 2-ро място на конкурса Евровизия през 2004 г. в Истанбул), «Supermen», «Ledja O Ledja» и др.

Желко Йоксимович е роден на 20 април 1972 година в Белград. Първия си успех като инструменталист той постига на 12-годишна възраст, когато печели наградата за най-добър акордеонист в Париж. В момента той свири на 11 инструмента.

През 2008 г. Евровизия се проведе в Сърбия, като домакините отново се представиха с песен на Желко Йоксимович – «Оро», в изпълнение на Елена Томашевич. Самият Йоксимович пък бе водещ на фестивала, заедно с Йована Янкович, от телевизия РТС.
През тази година компанията на Желко Йоксимович – «MINACORD», пусна на пазара своя първи продукт на DVD и CD, в който са включени хитовете на певеца от неговия концерт в най-голямата зала на Сърбия – белградската „Арена”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !