Слави: Измама с моето име, не...

"Фейсбук страници, използващи моето име, пишат, че...

Орлин ударно изрусен

Орлин Павлов, който явно белее, откак мина 40 г., ударно...

Етиен Леви чистел улици

отпечатай новината

11.11.2013 12:30 | Видян 3351 пъти

Етиен Леви чистел улици

Етиен Леви е на сцената вече 30 години. Роден е на 3 юли 1957 година. Завършва пиано в средното музикално училище Любомир Пипков. Отначало мечтата му е да стане голям пианист, но постепенно се ориентира към поп и рок музиката. Завършва естрадния отдел на консерваторията в класа на Ирина Чмихова. Доцент е в Нов български университет.

Етиен  има три деца. Най-голяма е дъщеря му Емануела от първия му брак, която е на 26 години и живее със своя приятел. От друга жена музикантът има двама синове - Ноел и Вивиен-Елиезер. Ноел е на 15, Вивиен е на 14. По-големият се ражда малко преди Златният Орфей и неговият баща му посвещава своята награда.

Участникът в Музикална академия е музикант второ поколение, но въпреки това му се налага три пъти да започне от нулата. Първият път е естествено началото на кариерата му, когато пее по ресторанти и барове. По онова време тези изпълнители са смятани за хора на най-ниското стъпало на занаята.

През 1983 г. обаче успехът идва зашеметяващо бързо. Етиен става солист на триото Трик. Групата е с необичаен за онова време стил - комбинира музика и танц, налага се на сцената с ново звучене, съчетава артистичност и танцувалност.

След няколко години обаче започват политическите промени. Заедно с повечето рок музиканти Етиен Леви пее на митингите на СДС и се надява на промяна към по-добро, но животът му е труден. По това време вече е женен, родила се е дъщеря му. През 1991 г. той се решава на авантюра - да се пресели в Израел. Баба му и дядо му са се изселили там още през 40-те години, от целия род в България са останали само баща му и неговият брат, чичото на Етиен.

 

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !