Крале на Силата гостува в Ямбол

Твърдо решен и мотивиран от успеха си в миналата събота...

Защо Игнатова никога няма да прости...

Новата водеща на „Папараци” Мария Игнатова бе...

"Мис Монахиня" ще определи най-красивата сред отдадените на вярата

отпечатай новината

29.08.2008 12:46 | Видян 955 пъти | Гласували 1

"Мис Монахиня 2008" е най-новият от конкурсите по красота, лансирани в Италия. Инициатор е отец Антонио Рунджи от Ордена на пасионистите.

Той е автор и на други "оригинални" идеи - като например тази да се четат молитви на плажа.

Името на конкурса, измислено от отец Антонио, е „Конкурс Сестра Италия 2008. Най-хубавата монахиня на Италия". Заинтересованите от участие кандидатки на възраст 18-40 години могат да изпратят снимките си по електронната поща. Инициаторът възнамерява да ги публикува в специален сайт, така че монахините няма да дефилират на ревю, подобно на кандидатките в другите конкурси за красота.

Най-хубавата монахиня ще бъде избрана от потребителите на интернет.

"Би било интересно, ако през следващите години се организира истински конкурс с награди, които да отиват за благотворителни инициативи на самите религиозни институти, от които са част монахините. Не изключвам възможността монахините в бъдеще да участват и в специална секция на „Мис Италия".

Много от монахините са наистина хубави, интелигентни, подготвени, будни, с духовен и с човешки чар, който привлича интереса на млади и на стари", казва отец Антонио.

Според него цел на предстоящия конкурс е и да се обори мнението, че монахините не са хубави момичета.

"Защо да не представим хубавото лице на нашите манастири? Живеем във време, в което визуалността е много важна, тъй като чрез нея публиката може да опознае един религиозен институт или да стане свидетел на харизмата на дадена религиозна фондация. Те, от една страна, могат да се демонстрират чрез различните католически сайтове, но е необходимо да се направи още повече, за да стане още по-апетитен за младите поколения християни и религиозният живот на жените монахини", каза инициаторът на конкурса пред италианските медии.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !