Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Влади Въргала: Стависки е долен страхливец!

отпечатай новината

04.09.2013 10:00 | Видян 3331 пъти | Гласували 1

Влади Въргала: Стависки е долен страхливец!

Актьорът Влади Въргала продължава да се бори за изправянето на крака на Мануела Горсова, която бе осакатена от фигуриста Максим Стависки при автомобилна катастрофа. Комикът в момента урежда момичето да замине за Москва, където да продължи лечението ѝ. "Имам приятели лекари професори там. Те ще преценят какво лечение да й се направи", коментира пред Всеки ден Въргала.

За състоянието на Мануела той говори трудно заради състраданието, което изпитва към нея. "Положението на Мануела е ежедневна битка не само за нея, но и за нейните близки. Представете си една майка, която не се отделя от осакатеното тяло на детето си ", разказва съчувствено комикът.

Той не е силно обнадежден, че пострадалото момиче ще се оправи напълно. За него то е "курбан", чрез който обществото трябва да разбере проблема на хората в нейното положение. "Мануела е като счупено старо колело в мазето. Като говоря за нея, имам предвид всички като нея", загрижено коментира Влади.

Въргала и допълва, че за хората в нейното положение са много важни първите часове за спасяването на мозъка им, както и изграждането на специален център, в който да продължи лечението им. "Няма такива центрове, тъй като има битка кой да сложи ръка върху тях. Нима в нашите болници не може да има стволови клетки, а трябва да се пътува до Израел, Германия, Русия?! В държавата ни дават милиони за абсолютни простотии и свинщини, но не и за такива хора като Мануела. Няма поука от това, което се случи с нея", възмущава се Въргала.

Той приканва виновника за тежкото състояние на момичето да осъзнае какво е сторил и се моли да се смири. "Него има кой да го съди. Не най-страшното нещо са затворът и парите. Ако нямаше пари, щях да го разбера. Държи се като най-долен страхливец и треперещ за неговото си. Може отвътре да не се чувства така, но това показва", каза още шоуменът укорително.

Той е възмутен и от това, че неговите адвокати правят всичко възможно фигуристът да не дава нито лев за осакатеното момиче. Влади Въргала разказа, че отпразнувал 24-тия рожден ден на Мануела. Тя се усмихвала, но какво всъщност чувствала, е трудно да се каже.

Комикът разказа още, че преди трагедията с момичето не се е познавал със семейството му. Именно болката и страданието им ги сближили с него. "Запознах се с Красимир Горсов пред сградата на Би Ти Ви. Видях един съсипан и объркан човек. Сполетяла го е най-голямата трагедия. Оттогава помагам с каквото мога", завършва актьорът.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !