Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Как ЦСКА стана гробище за милионите на куп олигарси?

отпечатай новината

18.06.2013 09:45 | Видян 1399 пъти

Как ЦСКА стана гробище за милионите на куп олигарси?

След като в миналия брой на Супер 19’ най-приятелски посъветвахме Гриша Ганчев грижливо да си помисли, преди да СКОЧИ в блатото на футболен клуб ЦСКА, олигархът от Ловеч в последния момент постави разумно бизнес условие на досегашните собственици.

Първо Титан да изчисти дълговете, рече баш в 12 без 5 Гришата. Като опитен играч той, разбира се, не изгори мостовете и не затвори вратата под носа на пернишките светила Гърнето и Праховеца. Даде им да разберат, че ако тяхната чистофайска организация изчисти борчовете си, които са 30-ина милиона само към две банки, може да дочакат пари за отбора. Макар че, явно

приятелският кръг около Стоичков взе властта


при червените. Няма как да е случайно, че именно в Етрополе на ексдепутата от ГЕРБ Емил Димитров – един от най-добрите приятели на Ицо, ще бъде предсезонната подготовка на „армейците”. Групата включи в пиарската си офанзива и другите големи легенди на ЦСКА – Стратега от Мировяне Димитър Пенев и Димитър Бербатов, който обаче си има съвсем друга битка в момента – да вземе конната база в Борисовата градина и да я направи своя детска школа.

Сума народ изгуби милиони и си донесе прокоба

покрай притежаването на червения клуб. Илия Павлов взе ЦСКА на върха на славата и милиардите, а след това претърпя един неуспешен и един атентат, който отне и живота, и империята му. Васил Божков също не спечели – говори се, че десетки милиони негови пари са хвръкнали залудо в бездънната яма на футболния клуб. Даже индиецът Митал, нищо че батко му е един от

десетте най-богати хора в цял свят

не само не получи очакваните от него и дясната му ръка Александър Томов финансови и имиджови дивиденти от купуването на отбора. Точно обратното – наля милиони в нищото и си набра яда на тълпите. Впоследствие загуби и българския си бизнес.

Само дошлият да спасява с милиардите си ЦСКА украински олигарх Константин Жеваго, който е не по-малко железен от бизнеса си с метали, не посмя да влезе в тресавището, погълнало амбициите и доброто име на предшествениците му. Той овреме взе обратния полет и загърби червените.
На целия този фон и при анонсираните амбиции на

Левски да стане шампион за вековния си юбилей

е много трудно да се даде добра прогноза за развитието на нещата в ЦСКА, независимо от желанието на много хора да помагат на отбора. Както се казва в мъдрата народна поговорка: Приятелството си е приятелство, ама сиренето е с пари. В случая – фенството може да струва десетки милиони.     

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !