Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

ХМилионерът, търсещ съпруга Тодор Славков: Майката на дъщеря ми е жената на моя живот

отпечатай новината

24.09.2012 09:50 | Видян 12441 пъти | Гласували 4

 ХМилионерът, търсещ съпруга Тодор Славков: Майката на дъщеря ми е жената на моя живот

Тодор Славков е син на легендарния министър на културата Людмила Живкова от нейния втори брак с Иван Славков- дългогодишен генерален директор на БНТ, шеф на Българския олимпийски комитет в продължение на повече от 2 десетилетия, преизбиран президент на Българския футболен съюз. Брат е на известната дизайнерка Жени Живкова, която в два парламента между 2001 и 2009 година беше народен представител от групата на левицата.

Тодор носи името на своя дядо Тодор Живков, който в продължение на 33 години е безспорният лидер на управляващата Българска комунистическа партия – от априлския пленум през 1956 г. до 10 ноември 1989 г, от 1962 до 1971 г. е министър-председател на България, а от рожденната за внука му 1971 г. до декември 1989 г. е държавен глава в качеството си на председател на Държавния съвет на Народна република България.

Тодор Славков е възпитаник на софийската Английска гимназия, след това следва икономика в Швейцария. През 1994 г. е арестуван за превишена скорост там и след това е екстрадиран у нас по дело за изнасилване на Мила Гешева, което е заведено срещу него два дни след падането на дядо му от власт. През 2002 г. е оправдан.

Като легендарен софийски бонвиван попада сред съквартирантите във ВИП Брадър 3. Печели рекордно зрителско одобрение, но е поставен на трето място в крайното класиране. От 10 дни се изявява в главната роля на шоуто ЕКСмилионер търси съпруга по ТВ7, което привлече голям интерес. Супер 19’ направи ексклузивно интервю с Тодор Славков, което предлагаме на вашето внимание:


Неотдавна руският вестник Правда по повод рождения ден на вашия дядо Тодор Живков излезе с проучване, че по негово време България е била на 27-о място по развитие в света, а в момента е на 96-о място. Какво се счупи според вас ?

Това, че сме се сринали във всички възможни класации, е видимо. Макар че, честно казано, не бях наясно с точната статистика. Като си помисля, аз дори се чудя как сме се озовали на тoлкова престижно и достойно за уважение място като деветдесет и шестата позиция! Значи зад нас има стотина държави. А от вестник Правда най-добре да питат по този въпрос и своя някогашен лидер Михаил Горбачов. Той какво счупи, та не само България, ами и Русия падна във всички класации.

Важи ли за вас поетичната фраза: "В затвора попаднал на хора и станал човек" ? Какво си спомняте за онова време, когато ви се събраха някоко години зад решетките по случая Мила Гешева, преди да бъдете окончателно оправдан след 13-годишен процес?

Няма човек, който да е влязъл в затвора за добро. Но затворът е един вид школа. Така че спокойно мога да кажа, че е прав поетът да каже, че има какво да се научи дори на такова място. Не че съм лежал там с векове, но и двете години стигат...

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !