Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Митко Щерев: Лили приключи кариерата си

отпечатай новината

10.09.2012 17:01 | Видян 5675 пъти | Гласували 1

Митко Щерев: Лили приключи кариерата си

Митко Щерев е един от най-известните композитори в България, автор на много от хитовете на Лили Иванова, които той й забрани да изпълнява. Щерев вече спечели две съдебни дела срещу тъй наречената "прима на родната естрада". Мнозина го упрекват, че продължава да изяснява отношенията си с нея. Вестник Галерия публикува интервю с композитора на тази тема.


- Г-н Щерев, неотдавна по време на концерт на Лили Иванова Бургаската публика скандираше Детелини, а Лили каза: "Хайде стига с тия "Детелини". Детелините увехнаха, станаха на хербарий". Как ще  коментирате това?

- Първо ще задам въпрос на вас. Мислите ли, че концертът на Том Джоунс може да мине без Дилайла?

- Разбира се, че не може.

- Чрез това изказване Лили се самоунижава. Тя зачерква песен, с която завършваше 20 години концертите си, и освен това доказа колко непостоянна е в общуването си с публиката. В продължение на 15 години обясняваше на същите тези хора колко голям композитор е Асен Гаргов, който автор на песента.

- Все пак тази година тя за първи път прави лятно турне с голям оркестър.

- Истинската причина да се яви с голям оркестър е, че миналата година с тримата си музиканти във  Варна успя да напълни театъра малко над половината. За нейните претенции това беше провал. Ако беше повторила тази грешка, последствията щяха да са фатални. На 19 август във Варна тя за първи път не изпълнила песни на Тончо Русев. Обществена тайна е, че той окончателно се разочарова от нея, когато тя му постави непоносими финансови условия за четири песни, които той искаше да включи в юбилейния си диск във връзка със 70-годишнината си. Неслучайно в телевизионно предаване на въпрос към него ще бъде ли поканена за концерта му и Лили Иванова, той доста резервирано отвърна, че не е отправил покана към нея.

Примата се самонаказва, като се явява тази година в морската столица с 11 човека оркестър. Защото от тук нататък тя трябва да продължи или с подобен оркестър или с по-голям.


- Концертът на Лили в Арена Армеец е твърде амбициозен проект. Какво очаквате да видите?

- След концерта на Лейди Гага не знам как госпожа Иванова ще е в състояние да направи грандиозен спектакъл. Все пак й желая успех. Не искам да пророкувам, но може би с този концерт Лили слага край на кариерата си.

- Защо тогава продължава да записва нови песни?

- Записването на нови песни, издаването на дискове, правенето на клипове е приоритет на продуценти и издадели. Това е така, защото поп музиката отдавна е безкомпромисен бизнес. За мен също е учудващо защо са й толкова нови песни. Сигурно за да има повече такива, които да увяхват и да си прави хербарий с тях.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !