Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Волейболът изплюскал 8 милиона лева

отпечатай новината

05.07.2012 15:30 | Видян 1781 пъти

Волейболът изплюскал 8 милиона лева

Близо 8 милиона лева, повечето от които държавна пара, са били опукани от шефове, чиновници, треньори и играчи във волейболната федерация и националния отбор за последната година, научи „Уикенд". Финансовият министър Симеон Дянков вече обяви, че държи в ръцете си скандален ревизионен акт, след който ще хвърчат глави. Шефът на федерацията инж. Данчо Лазаров и хората му имат две седмици да дадат отговор къде са потрошили парите на българския данъкоплатец.

Оказва се, че всички във волейбола си живуркат чудесно на гърба на държавата.  Симеон Дянков призна, че само за организирането на финалите на Световната лига и двете олимпийски квалификации са потрошени над 3 милиона държавни левове.

"Още 4-5 милиона са дадени от спортното министерство за подготовка на отборите", обясни финансовият министър.

Точната сума, която са изхарчили във федерацията, е 4,748 млн. лв Около 65% от тях, което е над 3 млн. лв., са осигурени от парите на данъкоплатците. Още толкова държавата е дала за домакинството на олимпийските квалификации и Световната лига в София. Излиза, че са прахосани над 6 млн. държавни лева.

Още по-скандалното е, че над 4 млн. от харчовете били описани в графа „Други разходи", твърдят от опозицията в БФВ. Заради това пенсионно-осигурителната компания "Доверие" свали доверието си от волейбола и прекрати спонсорския договор с федерацията, на стойност 300 хил. Дружеството се излъгало да даде на Инженера около 150 000 лева, казват запознати.

Треньорът Радо Стойчев и другите от екипа му също се налапали като за световно. Само за месец май пробилият в Италия спец и хората му получили 106 500 лв. Точно тогава стана кавгата между Стойчев и Лазаров, след която треньорът поиска оставката на президента. Отделно треньорът чрез фирмата си „Еко Клийн България" намазал от странична дейност като прането на екипите. Стойчев и ортаците му прибирали по 2,50 на всеки чифт изпрани гащи, фланелки и чорапи. Иначе в цяла България се пере по лев за кило.

Именно Стойчев е в основата на разбиването на националния тим, твърдят източници от волейболните среди. След като опукаха парите, Стойчев нави Матей Казийски да бойкотира отбора.

Според слуховете пак той е в основата на бойкота, обявен от разпределителя Анрей Жеков. Хитрият Стойчев използвал факта, че Жеков не мели брашно с приближения до Лазаров капитан на националите Владо Николов, и го подучил да се махне.

Офертата включвала и трансфер на Андрей Жеков в „Тренто".

Там обаче българинът няма на чие място да играе, твърдят експерти във волейбола. „Направиха Андрей на маймуна", заяви пред „Уикенд" близък до националния тим.

Отделно от това бившият треньор непрекъснато се срещал с някои от играчите, за да ги настройва срещу Николов и Данчо Лазаров. Ударил обаче на камък при Теодор Салпаров.

Либерото излязъл мъжко момче и казал, че не иска се замесва в простотии.

"Никога в националния отбор не е било такъв змиярник", свидетелстват източници от състава.Изнервен, Владо Николов заявил, че е на крачка да се откаже от участие на олимпиадата в Лондон. Треньорът Найден Найденов пък бил готов с оставка, ако и Николов хвърли кърпата.

източник:Уикенд

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !