Времето решава кой срещаш в живота си

Времето решава кой срещаш в живота си, сърцето ти решава...

Смях: Не се живее вече в София, вчера...

Не се живее вече в София. Вчера спуках гумите на един...

Метрото от Младост тръгва в 15,00 днес

отпечатай новината

25.04.2012 09:00 | Видян 1504 пъти

Метрото от Младост тръгва в 15,00 днес

Както обеща столичният кмет Йорданка Фандъкова преди две седмици, днес от 15,00 часа се пуска предсрочно линията на метрото от квартал Младост до булевард Цариградско шосе. Граждани, които живеят в близост до новата станция обаче се тревожат, че инфраструктурата наоколо все още не е завършена и на практика тази спирка в момента се намира в полето. По план над станцията трябва да има булевард.

Стоян Братоев, шеф на Столичния метрополитен заяви, че обновеният булевард Сахаров ще е готов до 3 месеца. Той и метростанцията са два различни проекта, но при всички положения строежът на пътния участък започва следващия месец. Засега се изграждат алеи покрай входовете на блоковете наоколо, така че хората да достигат по-лесно до станцията.

По думите му от утре започва и експлоатацията на подземния паркинг на Цариградско шосе, където навлизащите от магистрала Тракия автомобили могат да бъдат паркирани, така че гостите на столицата да се придвижат по-бързо до центъра, без да плащат такси за Синя зона и без да натоварват трафика във вътрешността на града.

„Идеята на общината, а и такава е практиката в цял свят, е в крайните станции при големия поток от пътници и коли да има удобства за паркиране. За тези, които ползват метрото, първите два часа от паркинга ще са безплатни, а след това ще се таксуват по 50 ст на час. Ще има специални карти, които да показват часовете на влизане и престой”, разясни Братоев.

Другата екстра е, че от септември в тунелите на метрото ще пътуват нови влакчета. Разписанието ще бъде променено и влаковете ще преминават с 30 секунди по-често, с други думи под 4 минути в пиков час.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !