Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Скандал с хорото на Елица

отпечатай новината

13.03.2012 14:15 | Видян 3702 пъти

Скандал с хорото на Елица

Скандал с международен привкус се развихри около идеята на Елица Тодорова да постави рекорд на „Гинес" за най-дълго българско хоро. Певицата бе обвинена от канадско-българския културен център „Зорница" в Монреал, че е откраднала идеята от колегата си Илия Луков.

Българите в Канада са „силно възмутени от тази проява на незачитане на патентованата идея, труда и постиженията на Илия Луков, който не само е синоним на най-дългото българско хоро, а и един от истинските българи, с чисто и благородно сърце", пише в писмото на Ива Беличка и БГ културния център в Монреал.

Към недоволството се присъединяват и двете народни певици Янка Рупкина и Любка Рондова, които от години работят с Илия Луков. Последната дори твърди, че Елица не се е срещала лично с Илия, а си комуникирала с него чрез есемеси и имейли. Припомня се, че на 2 май 2005 г. в София Луков е организирал рекордното най-дълго хоро от 11 961 души. В писмото от Канада се припомня, че през 2007 г. точно Луков е човекът, който защитава Елица и Стунджи от обвиненията, че песента им за „Евровизия" „Вода" е крадена от македонския фолклор.

Вчера пред „Телеграф" Елица отрече да има какъвто и да било скандал. Тя сподели: .Не ми е най-важното регистрирането на рекорд за „Гинес". По-важното е да се хванем за ръце, да танцуваме в един ритъм и в една посока. Хоро се играе така. Илия Луков е прекрасен и обичан изпълнител и аз с радост го поканих да обединим усилията си, за да направим нещо наистина значимо и голямо. Ще бъде хубаво, ако всички загърбим личните си стремежи и наистина се хванем ръка за ръка.

Радвам се. че нашите олимпийски и световни шампиони като Стефка Костадинова застават зад идеята, защото няма нищо по-хубаво от това да се обединяваме." После тя се обърна към колегата си: „ Илия, знаеш, че искам да се срещна с теб още от Коледа 2011-а, за да ти кажа, че ще се радвам да обединим усилията си, да облечем носиите си и да направим съвместно най-голямото българско хоро. Няма тук място за сърдене. Нека танцуваме заедно." Според Елица Луков общувал с нея само с есемеси и имейли.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !