Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Ники Илиев: Чувствам се чужденец в собствената си страна

отпечатай новината

05.03.2012 09:42 | Видян 7812 пъти | Гласували 1

Ники Илиев: Чувствам се чужденец в собствената си страна

Защо решихте дебютният Ви пълнометражен филм да бъде точно за чужденец? Повечето кинаджии у нас предпочитат да разказват български истории и това, както личи по някои филми, им носи доста добри касови приходи...

Във филма има двама чужденци. Освен французина Жерар, който идва в България, имаме и българина Златан, който отива във Франция. Мисля, че това си е една българска история, погледната през по - различен ъгъл. Не съм следвал никакви стереотипи, нито наши, нито чужди. Направих такъв филм, какъвто исках да гледам като зрител и от какъвто мисля, че има нужда публиката у нас. Позитивен филм с красиво послание. Идеята ми е, че независимо откъде идват героите, те са хора и това, което ги обединява е любовта. Така границите вече ги няма.
 
Чувствате ли се чужденец в собствената си страна и за Вас самия всъщност ли се разказва във филма?

Чувствам се, разбира се, особено, когато получавам повече добро отношение от чужденци, отколкото от моите сънародници. Но мисля, че това малко по малко се променя към добро. Иначе не съм използвал такава метафора във филма.
 
Колко Ви струва удоволствието да реализирате една своя мечта - в буквален смисъл и в преносен, разбира се?

Скъпичко е, но пак е доста по - малко от повечето филми, финансирани от държавата. Събирахме пари през целия период, преди снимки, по време и след това, за да може да го завършим. Много частни фирми помогнаха, за което много им благодаря. Вложихме и лични пари, разбира се. Коства и много нерви и притеснения. Добре, че не знаех колко ще бъде трудно, защото едва ли щях да го направя.
 
Разкажете повече за престоя на Кристоф Ламбер, който се очаква да пристигне за премиерата...

Кристоф трябва да дойде за три дни, запазили сме билет, дано всичко да бъде наред. Ще присъства на премиерата и на пресконференцията преди това. Тези неща още се уточняват обаче.
 
Опитвате се да съживите интереса към групата звезди от сериала Забранена любов - защо не се прочухте колкото колегите Ви от сходния Стъклен дом? Даже Калин Врачански, който е ваша звезда всички го свързват с бТВ...

Забранена любов беше първият сериал, който започна да се гледа, но въпреки това в начина му реализация имаше много недостатъци. Последвалите сериали се поучиха от тях и ги поправиха. Това, че беше заснет в студио с телевизионни камери и звукът кънтеше, определено ощети актьорските изпълнения и историята. В нормални условия за снимане тези актьори могат да покажат много повече и мисля, че в моя филм това се вижда. Да не забравяме и че Нова телевизия направи така, че сериалът да се доизлъчи две години, след като беше заснет и беше остарял на фона на новите.
 
В крайна сметка забогатяхте ли от сериала на Нова или медийните спекулации на хонорарите за сериалните звезди са само мит?

Не съм забогатял, но не съм се оплаквал от хонорара. Беше си ОК.
 
Хората знаят малко за руските Ви подвизи. Ала филмът Пепеляшка.ру доста често го въртят по Първи канал на местната телевизия, че и по световния Романтика. Тайна ли е какво е заплащането там или поне дали можете да кажете колко пъти повече пари се вземат?

Да, наистина доста го въртят. Мога да кажа, че заплащането на неизвестни актьори, какъвто бях аз за там е горе-долу толкова, колкото американските продукции тук плащат на нашите актьори. Известните взимат доста повече. Те правят страшно много филми и самата публика много уважава артистите си. Може да се каже, че няма нищо общо с България.
 
Вече говорите за следващия си проект. Как се запалихте по кървавия спорт?

Още от дете харесвам филмите с бойни изкуства. Но чак преди пет години реших да започна да тренирам. Записах се на кикбокс и малко по малко всех да се вманиачавам този спорт. Открих, че ми носи спокойствие, ставам по - издържлив и борбен във всяко едно отношение и коридинацията ми се подобри значително. Впоследствие започнах да посещевам и курсове по Уин Чун и Джийт Кун До, китайски бойни изкуства. Второто е създадено от Брус Лий. Изживяването  е наистина несравнимо. Следващият проект ще се казва Боен дух или Без дъх и става въпрос за Кикбокс и Свободни двубои.

 

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !