Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Синът на Ветко Арабаджиев - първи във Formula Master

отпечатай новината

09.06.2008 15:14 | Видян 7051 пъти

Синът на Ветко Арабаджиев - първи във Formula Master

В неделя на пистата Валелунга в Италия се проведе първият старт в много конкурентния италиански  шампионат от Formula Master. Нашият пилот се представи много силно още в квалификацията, където зае втора позиция. В първия старт Арабаджиев записа поредица от най-бързи обиколки и финишира плътно зад японската надежда за силна кариера във Formula 1 – Юхи Секигучи.  Съгласно правилата Владимир Арабаджиев започна втория старт от 7-ма позиция и още до първия завой изпревари двама от съперниците си. Последва дълга серия от най-добри обиколки и много майсторски изпреварвания, който донесоха първата победа на нашия пилот във Formula Master.


”Много съм щастлив за тази дългоочаквана първа победа. Автомобилът ми бе подготвен перфектно, за което съм благодарен на отбора си – JD Motorsport. Бях чувствително по-бърз от Секигучи и можех да го изпреваря още в първия старт, но беше рисковано. Във второто състезание бяхме още по-бързи и съвсем заслужено спечелихме. Благодаря на всички, които ме подкрепят, семейството ми и спонсорите – „Globul” и “Victoria Group”” – каза Владимир Арабаджиев.


С победата си във Валелунга Арабаджиев излиза начело в италиaнския шампионат. Следващото състезание на Владо е в третия кръг на International Formula Master този уикенд в Чехия на пистата в Бърно.

Преди седмица Владимир Арабаджиев финишира трети в International Formula Master във френския град По. Той беше избран за най-добър пилот на 2007 г. от Българската федерация по картинг и e републикански шампион в най-високия клас ICC. Владимир Арабаджиев е син на най-големия български хотелиер Ветко Арабаджиев, председател на Съюза на инвеститорите в туризма.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !