Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Създадоха българския Хари Потър

отпечатай новината

18.01.2012 13:30 | Видян 2318 пъти

Създадоха българския Хари Потър

“OMG (Момчето, което искаше да убие Смъртта)” е новият роман на журналиста от Нова ТВ Иво Тодоров. Книгата, издадена с подкрепата на телевизията, излиза в навечерието на 2012 г. OMG е съкращение от популярната англоезична фраза Oh My God (Господи, Боже мой).

Литературни критици определят произведението като “българския Хари Потър”, въпреки че между двата сюжета няма нищо общо. “Един ден си казах: само Джоан Роулинг ли може да пише приказни истории?” Нима няма други момчета като Хари Потър, които са готови да се изправят в битка срещу Злото? Има, отговорих си. И седнах да пиша“, разказва авторът.

“OMG (Момчето, което искаше да убие Смъртта)” е историята на братята Томи и Питър Съншайн, които живеят весело и безгрижно в Слънчевград. Но една нощ тъмни облаци се спускат над къщите и Питър изчезва. Страховит черен човек отвлича малки деца от всички краища на света и ги държи заключени в черния си замък... По-големият брат тръгва да търси Питър, следван от тяхното любимо куче – далматинеца Джак. Двамата преодоляват какви ли не препятствия, преди да стигнат до черния замък, като срещат хищни цветя, отровни гълъби, шептояди, скинуокър, магещици и дори едни наемен убиец... А в замъка им предстои битка на живот и смърт със... самата Смърт.

Романът е написан по нетрадиционен начин, в духа на добрите телевизионни сериали – на отделни сцени, с динамично действие, постоянна смяна на локациите и неочаквани обрати в сюжета.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !