Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

Ники Михайлов обявен за почти непробиваем

отпечатай новината

11.01.2012 09:15 | Видян 2481 пъти

Ники Михайлов обявен за почти непробиваем

Футболист № 1 на България за 2011 г. Николай Михайлов зае първо място в любопитна статистическа класация за първия полусезон в холандската Ередивизие. Българският национален вратар на Твенте е допуснал през есента най-малко голове при статични положения.

Любопитното е, че 23-годишният син на президента на БФС Борислав Михайлов не е получавал попадение след корнер, фаул или непряк свободен удар. Единственото статично положение, при което Ники е инкасирал гол във вратата си е изпълнение на дузпа. Това се случва при успеха срещу АДО Ден Хааг с 5:2 на 18 септември. Тогава още в 14-ата минута нападателят на гостите от Хага Лекс Имерс пробива Малката перука от бялата точка и открива резултата, но след това домакините от Еншаде обръщат нещата в своя полза и разказват играта на съперника.

Николай Михайлов, който стана и вратар №1 на Холандия, и колегата му – легендата на Твенте Сандер Бошкер, са получили 18 попадения в Ередивизие при 156 точни удари срещу тях. Това означава, че са допуснали гол в само 11,54% от случаите. Те отстъпват по този показател само на вратарите на Витес (16 гола от 210 удара – 7,62%) и АЗ Алкмаар (15 гола от 134 удара – 11,19%).
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !