Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Лечков влиза в затвора?

отпечатай новината

03.11.2011 16:15 | Видян 4576 пъти

Лечков влиза в затвора?

Вратите на затвора могат да се отворят за бившия сливенски градоначалник Йордан Лечков, срещу когото делата продължават. Докато беше кмет, Лечков няколко пъти бе застрашен от решетки, но бе оправдан по 2 от обвиненията срещу него.
Сливенският градоначалник получи през септември тази година тригодишна условна присъда и задължение Да плати почти 700 хил. лв. на община Сливен и разходи по делото.

Лечков бе обвинен, че е дал за ползване на частни фирми общински имоти, като за това не е бил плащан наем и не е била обявена процедура за обществена поръчка. Освен тригодишната условна присъда с петгодишен изпитателен срок бившият футболист трябва да плати и 671 368 лв. вреди на община Сливен, лихви върху сумата, както и държавна такса и разноските по делото.

По-рано тази година Окръжният съд в Стара Загора оправда Йордан Лечков по обвиненията за търговия с влияние и измама. Прокуратурата твърдеше, че през март 2005 г. Лечков е поискал и приел от Илия Георгиев - Манастара  дар за ОФК „Сливен-2000" сумата от 5000 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице в Изпълнителната агенция по горите.
Срещу Йордан Лечков има дело за престъпление по служба за избор на фирма, която добива инертни материали без търг или конкурс. Друго обвинение към бившия сливенски кмет е за неизгодна сделка за ремонт на водопроводната мрежа на сливенския квартал "Дружба". Според обвинението щетите за общината от нея са в размер на 572 000 лв. По същия казус срещу Лечков има обвинение, че не е допуснал данъчните да направят ревизия на хотела му "Спортпалас".

Тази година пък на община Сливен директно от Брюксел бяха спрени всички проекти, които се изпълняват с евросредства. Това стана непосредствено преди старта на предизборната кампания, но ГЕРБ не оттегли доверието си от Йордан Лечков като кандидат-кмет. На 12 октомври 2011 г. излезе решението на Окръжната прокуратура в Сливен, която не откри нарушения при избора на изпълнител за спрени европроекти на общината. Съдебните заседания и решения по другите обвинения предстоят. През това време Йордан Лечков ще е общински съветник от ГЕРБ в Сливен, за какъвто успя да се класира все пак на последните избори на 23 октомври.

източник:Всеки ден

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !