Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

ЗАВРЪЩАНЕТО НА ЗЛАТНИТЕ МОМИЧЕТА

отпечатай новината

22.08.2011 11:13 | Видян 3903 пъти | Гласували 2

ЗАВРЪЩАНЕТО НА ЗЛАТНИТЕ МОМИЧЕТА

Всеки път си ПОЖЕЛАВАМЕ по-добри новини до следващия път. И те наистина идват. През уикенда България стана свидетел на завръщането на златните момичета. Така наричахме дълго време нашите гимнастички, които носеха славата на страната по целия свят – от Япония до Канада.

Цялата нация заставаше пред телевизорите и със затаен дъх следеше всяко тяхно изпълнение на големите състезания. Бяхме забравили тази тръпка, но на световната купа в София в събота и неделя тя се завърна. “Златен ансамбъл и сребърна Силвия Митева”, както накратко биха обобщили състезанието спортните журналисти. Класичката Вера Маринова, която по добра идея на БНТ коментираше турнира, даже подхвърли, че се надява да сме свидетели на раждането на третото поколение златни момичета на България.

Първото е на треньорката Жулиета Шишманова от края на 60-те и началото на 70-те години. В него са Мария Гигова и Нешка Робева. Второто от тези девойчета става “майка” на следващото поколение златни момичета. Първа в него е Илияна Раева, която става световен шампион през 1979 г., следват Анелия Раленкова, Лили Игнатова, Диляна Георгиева, Бианка Панова, Юлия Байчева, Елизабет Колева, Мария Петрова. Лидерката на второто поколение е “майка” на третото, което се ражда в момента. Илиана Раева, коментирана в пресата заради поредни пластични операции, с изопнато лице гледаше изявите на своите девойки и посрещна със сълзи на очи триумфа им.

Няма да пропуснем да отбележим и невероятната зала Арена Армеец в София, която посрещна представителки на тридесетина държави и получи комплиментите им за световното си ниво. За радост на премиера, който откри турнира.
Ще се учудите, че отделяме толкова внимание на спорта. Заради добрите новини е. И заради ретро стилистиката на целия брой на Супер 19’.

Посветили сме го на забравените истински лица на естрадните звезди. Ще се върнете в спомените в близкото минало и има бая да се смеете на кадрите от времето, когато Лили Иванова не мамеше данъчните, Йорданка Христова беше блондинка и все така я свързваха с Фидел, Силвия Кацарова беше влюбена в съпруга си и приличаше на Тина Търнър, а Ваня Костова имаше талия на манекенка.
До следващата седмица!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !