Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Йорданка Христова отново пее на годишнината на Фидел Кастро

отпечатай новината

09.08.2011 15:00 | Видян 5827 пъти

Йорданка Христова отново пее на годишнината на Фидел Кастро

Днес Куба започва чествания по случай 85-годишнината на „бащата на Революцията”, Фидел Кастро, предаде АФП.

Кастро ще навърши 85 години на 13 август, събота. Засега не е потвърдено присъствието му на церемониите и честванията, чиято кулминация ще бъде в нощта на петък срещу събота, когато в най-големия кубински театър „Карл Маркс” ще бъде изпълнена „серенада за верността”.

Честванията започват от вторник вечерта с концерта „Всички гласове”, който ще събере в Хавана редица латиноамерикански, европейски и кубински артисти. Сред изпълнителите, които ще пеят в чест на Кастро, е и българската певица Йорданка Христова, пише dir.bg.

Шеметната кариера на Йорданка Христова на Острова на свободата започва в началото на 70-те. "Наистина, бях любимата певица на Фидел Кастро", признава темпераментната изпълнителка. "Но не само на него, а и на всички кубинци. Когато за пръв път бях в Куба през 1967, станах много популярна и обичана, особено на фестивала във Варадеро. Следващата година гостувах там и разбрах, че ме бяха нарекли "ла новиа дел тодос кубанос ("годеницата на всички кубинци")."

Йорданка Христова се привързва към Куба и често се връща там. Тя отрича с Фидел Кастро да я свързва нещо повече от платонично приятелство, макар в многобройни интервюта да признава, че той е "истински мъж". Тя бе специален гост и за тържествата в чест на 80-годишнината на кубинския лидер.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !