Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Подариха Икебаната за ЧРД на олигарха Мутафчийски

отпечатай новината

06.08.2011 09:00 | Видян 5532 пъти

Подариха Икебаната за ЧРД на олигарха Мутафчийски

ФАРАОНСКО парти направи за своя 50- или 60-годишнина (това остана загадка) олигархът Младен Мутафчийски. Той избра за домакин на галантния празникх собствения си комплекс Хелена Ризорт в края на Слънчев бряг.
Прочул се като оръжеен търговец в зората на демокрацията, един от членовете на тогавашната група на едрия бизнес Г-13, после станал хотелиер и бос на Слънчев бряг по времето на Тройната коалиция, в момента той е най-известен като

консул на Сан Марино в България
 
Връзка с тази република не сме имали от времето на соца, когато Елена Поптодорова имаше честта да ни представлява в държавицата-джудже на една скала насред Италия.
 Ролята на Мутафчийски е обратната – като почетен консул той е човекът на Сан Марино у нас. Затова и софийският му хотел и ресторант като малък замък е наречен Castello di San Marino.

За да впечатли гостите, той се бе постарал да ги остави без думи още на летището, откъдето ги прибираше с лимузини.
Някои от присъстващите учудиха останалите с присъствието си. След дълго изгнание от светския живот в него се завърна легендарният в началото на 90-те години Красимир Стойчев. Основателят на МТел, който пее като пие, засрами представителите на Шоуто на Слави, на които по принцип беше поверена музикалната част от соарето. Виктор Калев смутено слушаше в ъгъла гърленото соло на близкия приятел на експремиерите Филип Димитров и Иван Костов. После актьорът обаче сложи русата перука и разби конкурента си с имитация на

неговата някогашна любов Лили Иванова

Импровизираната сцена в Хелена се превърна в истински вулкан, когато на нея излезе големия сюрприз на вечерта. Деян Икебаната беше подарък за рожденика. Домакинът на развихрилото се парти се присъедини към шантавия певец с женски глас. Мутафчийски жонглираше с пура, докато пееше и танцуваше.

Изпълнителят на безумните, но супер популярни хитове От икебана дървесата ги боли и Съчки сбирам, разсмя всички, които имат чувство за хумор. Колкото и на сериозен да се прави със старите си шлагери от времето на Тато, Деян Неделчев си остава веселяк.
Съвсем в духа на соцретрото се вписаха също така Кристина Димитрова и Орлин Горанов, които не спират да правят промоция на предстоящата 30-годишнина на своя дует.

В графата най-малък подарък първи се класира Слави Трифонов

Той дойде на олигархичното парти без приятелката си Мартина, но със своята вярна сянка Евгени Димитров – Маестрото. Хората, които инкасираха добре от музикалната програма на подчинените си, поднесоха на Мутафчийски дребно кутренце от породата чихуахуа.

Най-фараонският подарък обаче беше дело на художника Сули Сеферов. Любимият зографин на Доган бе изрисувал уникално платно. То е кавър версия на шедьовъра на Леонардо - Тайната вечеря, по чийто шифър се писа бестселър и се създаде филм. На Сеферовата вечеря обаче, вместо Христос, в центъра на масата е Младен Мутафчийски, а сред “апостолите” са неговите близки приятели. Първият разпознат сред тях е неговият партньор по сайт – пострадалият при грозен побой преди 2 години Огнян Стефанов.
Наред с артистичната, на партито имаше и голяма ченгеджийска компания.

Тамада беше дедо Либен,

както вече наричат смятания за татко на някои олигарси генерал Любен Гоцев. Бившият вътрешен министър Румен Петков спечели конкурса за най-смешна мутра на партито, а спец. Посрещане бе устроено на силния човек в ДАНС Иван Драшков.

Въпреки че комплексът Хелена е известен с репликите на български символи в двора си, примерно на Орлов мост, менюто за вечерта бе подготвено в любимия на Мутафчийски италиански стил. Особено откъм вината, които олигархът и без друго колекционира в мъничкия си софийски замък.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !