Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Прокуратурата погна Лили за 150 хилядарки

отпечатай новината

27.07.2011 11:15 | Видян 2949 пъти | Гласували 1

Прокуратурата погна Лили за 150 хилядарки

Лили Иванова се оказа изпечена търговка и спец по имотните сделки научи "Всеки ден".Схемата е проста и перфектно изпълнена.

В края на 2001г. тя се примолва на тогавашния кмет Софиянски да ѝ даде общински имот, ама нещо по така, за да си отвори детска школа.Кметът разпорежда на скандалното дружество "Софийски имоти" да се заеме със случая.Хитрата  хватка е узаконена с решение на Общинския съвет.Така "Софийски имоти" продава на певицата апартамент на столичната улица "Кожух планина", на две преки от Японския хотел в най-скъпата част на София.Нейни комшии са премиерски съветници от онова време, депутати и олигарси.Имотът е особено апетитен не само заради чудесното си местоположение в скъпарския квартал "Лозенец", но и заради приличната си квадратура - 107,11 кв.м. Състои се от дневна, кухня-бокс, три спални и обслужващи помещения.

На мястото Лили Иванова обещава да направи школа за талантливи деца, но всъщност си организира офис.Уж благородната кауза осигурява на певицата невероятно изгодна сделка - тя купува  апартаметна за скромните 31 730 лв, въпреки че по данъчна оценка жилището струва двойно повече - близо 72 хил.лв. А по пазарна - поне още два пъти отгоре.

В нотариалния акт за продажбата, е написано, че Иванова купува жилището от тогавашния шеф на "Софийски имоти" Тошко Добрев.Няколко години по-късно Добрев не смогва да излезе от съдебните зали, тъй като прокуратурата го погва за неизгодни сделки.

Една от тях се оказва и продажбата на апартамента на ул."Кожух планина" 10-12, с който се облажва Лили Иванова.Изпечената търговка не само се сдобива с въпросния апартамент, но и най-нагло не мръдва пръста си за обещаната детска школа.Такава и до ден днешен няма.

За сметка на това седем години по-късно певицата решава да припечели солидна сума и продава имота, отреден и обещан за детската школа.За 31 януари 2007г. , без помен от благотворителната кауза, певицата сключва сделка с 49-годишната Божанка Георгиева, а пазарната цена на апартамента по-скромни изчисления на спецовете към онзи момент надхвърля 170-180 хиляди лева.Брокери на недвижими имоти коментират,че е възможно да се искат и много повече, понеже фактът че в жилището е била Лили Иванова, допълнително качва котировката.

Простата сметка показва, че Лили прибира в джоба си 150 хилядарки.Скандалната сделка между певицата и "Софийски имоти" отдавна е под прицела на прокуратурата, научи "Всеки ден" от източници в държавното обвинение.Тя е част от т.нар. "дела Софийски имоти", по които подсъдими са Тошко Добрев и членовете на управителния съвет на дружеството.

Причината е, че от "Софийски имоти" са сложили за имота на Иванова нищожна цена - много под дадената оценка - и така е ощетена общината.Все пак става въпрос за ново строителство, при това луксозно, с отлична локация, изпълнено от фирмата "Феър плей", която гради домовете на богатите и известните.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !