Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Светла Иванова - съдия на турнир по йога

отпечатай новината

12.05.2008 17:47 | Видян 12093 пъти | Гласували 1

Светла Иванова - съдия на турнир по йога

Певицата Светла Иванова беше поканена от световния шампион по йога- Даниел Петров (1999г.,Уругвай)  да председателства журито на Първия Национален Турнир по йога „За купата на Веселин Лучански”.
Състезанието се проведе на 11 май /неделя/ в зала Триадица, организатори са Столична община, фондация „Йога” и спортен клуб „Скорпион”.
Талантливата певица неслучайно е поканена да заеме отговорното място на главен съдия в конкурса. Почитателите й знаят, че Светла поддържа форма си с йога от петнайсет години, дори в някой от клиповете си показва атрактивни, трудни йогийски асани. На въпроса „Има ли нещо общо йогата с музиката и пеенето по - специално?”, Светла с охота отговаря: “Общото между музиката и йогата според мен е усещането за душевен комфорт. То е реално и всеки може да го почувства, защото резултата е положителен. Човек се чувства добре и е по-добър. А и при изпълнението на йога можем да слушаме приятна, отпускаща музика.Всеки певец знае ролята на правилното дишане, на поемането на въздуха и правилното му разпределение при издишването след това. Правилното дишане развива гласа, прави го по–мелодичен, по–звучен и приятен. Дихателните упражнения, които присъстват в йога имат двойно действие върху развитието на гласа. От една страна чрез положителната психична промяна в човека се изменя и гласът, а от друга, тези упражнения влияят физиологично върху развитието му. Ето защо, ние певците години наред  правим  дихателни и други упражнения (не на всяка цена взети от йогата) за поддържане и позициониране на гласа. Тези, които са доловили тайната на правилното дишане,  постигат трайни постижения.”.
Освен нея журираха Теньо Гогов-отговорен сценарист в „Шоуто на Слави”, Галя Дянкова (сценарист в предаването „Йога заедно” в ТВ ”Здраве”). Първо отборно място спечели спортен клуб „Скорпион”. Бяха отличени абсолютни шампиони в три категории „Волна програма”, „Йога пози” и „Денс йога”.

През последните месеци Светла очарова меломаните с първата си въздействаща балада „Някъде там”. Певицата сподели, че до края на месец май ще изненада почитателите си с първата си дуетна песен, която наскоро записа с нейн популярен колега, но упорито пази името му в тайна до излизането й. Песента отново е балада, а двамата изпълнители ще пеят на испански и български. В момента се подготвят за клипа, който ще е готов до края на месеца.
 
Светла разкри още, че е готова с пет нови песни за предстоящия си албум, върху който работи отново с Момчил Колев, като композитор и музикален продуцент, Gravity Co и други чужди композитори.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !