Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Кои автомобили ще изчезнат от пазара?

отпечатай новината

07.05.2008 11:13 | Видян 1591 пъти

Кои автомобили ще изчезнат от пазара?

В интервю на журналиста Джери Йорк, консултантът на милиардера Кирк Керкорян, който неотдавна се снабди с пакет акции на автокомпанията Ford, заявил, че смята за нужно световният пазар да се избави от слабите автопроизводители. В частност, това е свързано с възможността Ford да продаде Mercury и Volvо.

Това заявление дало повод на изданието Businessweek да състави списък на автобрендовете, които ще се наложи да бъдат премахнати.

Мнението на Йорк обаче не е единственото, което се движи в тази посока. Представители на General Motors открито назовават някои от своите брендове, които ще трябва да премахнат. Към тях се отнасят марките Buick, Pontiac, GMC, Hummer, Jeep и Saab.

Основните проблеми на автокомпаниите са: високите цени на бензина, недостатъчната меджународна привлекателност, неикономичността на автомобилите, а също така и неголемия брой продажби на автомобилите.

Според проведено изследване в момента най-силен интерес се проявява към Chevrolet и Saturn.

Според същите наблюдения Mercury и Volvo бележат силен спад сред продажбите. В последните пет години продажбите  на тези марки автомобили са спаднали от 36% на 4%.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !