Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Станислав Яневски: Всеки за някого е звездичка

отпечатай новината

27.05.2011 13:58 | Видян 13167 пъти | Гласували 2

Станислав Яневски: Всеки за някого е звездичка

Станислав Яневски е роден на 16 май 1985 г. в София. Зодия телец. В момента живее в Англия. Хобито му е фитнес. Любим отбор: националния на България по футбол. Обича всякаква българска музика. Става популярен с ролята на Виктор Крум от суперпродукциите за Хари Потър. Докато си вървял по коридора на колежа, в който учил, в Лондон срещнал режисьорката на продукцията и бил поканен на кастинг. Вярва само в реалните чудеса! Яневски е част от екипа на хитовия сериал на БНТ Под прикритие. Там той е от лошите – влиза в ролята на Ангел – Гелето, личният охранител на мафиотския бос Джаро.


С какво се занимавахте преди киното?

Бях студент в колеж в Англия.

Как започна филмовата Ви кариера?

Бях избран за ролята на Виктор Крум в Хари Потър и от там започна всичко.

Какво Ви даде бизнес колежът и какво киното?

Колежът ме направи човек, защото израснах в общество с висши разбирания и начин на мислене, който е лидерски. Научи ме да се боря сам, да ценя всеки малък детайл и да не пренебрегвам принципите си. Направи ме човек, ако мога така да се изразя. Киното ми даде път, по който да тръгна, градейки кариера. Също така ми даде слава, много приятели и милиони фенове по цял свят, което е невероятно!

Коя е ролята, за която мечтаете?

Няма роля за която мечтая, но искрено ще се радвам да получа роля от рода на Дон (Вин Дизел) от Бързи и яростни.

Разкажете ни за някой гаф на снимачната площадка.

Гафове има във всяка една продукция. Последният филм, който снимах и предстои да излезе на есен по кината, се казва Съпротивата. Там трябваше да претичам едно поле, носейки една жива напълно пораснала овца. Понеже адреналинът ми явно се бе покачил, претичах прекалено бързо през полето. Тогава режисьорът Амит Гупта дойде и ми каза „Стан ти профуча сякаш носиш не жива овца ами врабче!” . Сцената бе голяма и ми се наложи да потичам доста с овцата. В крайна сметка, колкото и да бях мощен в началото, до края вече бях уморен и ми личеше, което всъщност се изискваше.

Имате ли предложения за участия в други филми?

Имам разбира се. В момента се снимам в Под прикритие в ролята на Ангел – Гелето, който е личният охранител на Джаро. Освен този проект, предстои да излезе Съпротивата и вече съм говорил за няколко други продукции, но преди да сложа подписа си в договора няма как да издам нещо.

Как се навихте да участвате в клиповете на Сашка Васева и Галена?

Аз съм участвал и в клипа на Галя – Другата част. Не виждам нищо лошо в участието си в тези клипове. Аз съм артист и като такъв всеки един проект е предизвикателство. Специално за поп фолка мога да кажа, че е най-тиражирания жанр в България и мисля, че е нормално да участвам там, където биха ме забелязали най-много хора.

Гледате ли Столичани в повече и Стъклен дом, и ако Ви предложат роля там ще участвате ли?

Нямам много време за телевизия, но когато имам успявам да се заглеждам. Много се радвам, че киното в България се раздвижи. В случай, че ми бъде предложена роля разбира се бих участвал, стига всичко да бъде догорено със СИА – агенцията, която ме представлява за България.

 

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !