Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Батето седна на масата с Господ

отпечатай новината

02.05.2011 14:20 | Видян 4477 пъти

Батето седна на масата с Господ

От вчера България вече не е същата. 10 дни преди да навърши 71 години Иван Славков-Батето почина в Правителствена болница. Той е постъпил заради тежко боледуване. От Правителствена болница все още не са обявили конкретната причина за смъртта. Според непотвърдена информация Батето е имал сериозен проблем с белите дробове.

Иван Славков е роден на 11 май 1940 г. в София. Дипломиран инженер от ВМЕИ В.И.Ленин, той е професор по спортен мениджмънт и социално управление към Киевския университет, както и бивш състезател по водна топка. Владее английски, немски и руски език.

През 1966 г. остава вдовец, след като първата му съпруга, стюардесата Светла Маринова загива при катастрофата на самолет на БГА Балкан, пътуващ за Братислава. През 1968 г. сключва брак с Людмила Живкова, дъщерята на генералния секретар на БКП Тодор Живков. Имат син - Тодор Славков.

От 1967 до 1969 г. работи като журналист в икономическия отдел на в. Труд. Бил е редактор и в Работническо дело и главен редактор на сп. Българско фото. От 1971 г. в продължение на 11 години е генерален директор на БНТ. В част от този период е и председател на Съюза на българските филателисти, както и зам.-председател на Комитета за култура.

В края на 70-те е началник на футбола в ПФК Левски. През 1982 г. е избран за председател на БОК. През 1987 г. става пожизнен член на МОК. През 1995 г. е избран за президент на БФС и е преизбиран 3 пъти. През 2001 г. създава партия Напред, България по аналогия с партията на Силвио Берлускони -Форца, Италия, която обаче не успява да премине 4-процентната бариера и да влезе в парламента.

Един от най-големите бонвивани в България, легенда от старата софийска бохема, образът за него ще остане завинаги жив с невероятното му чувство за хумор, както и с любовта  към хубавата жена и напитка.

Бог да го прости!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !