Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Борисов: Съжалявам, че станах премиер

отпечатай новината

28.03.2011 10:20 | Видян 4226 пъти

Борисов: Съжалявам, че станах премиер

“Сгреших, че преди година и половина съставих правителство, а трябваше да оставя БСП и компания да решава проблемите, които сама създаде”, заяви премиерът Бойко Борисов по повод големия протестен митинг на БСП срещу управлението му. На площад Батенберг се събраха 16 000 души.

Според шефа на червените в София Румен Овчаров над 20 автобуса от страната били спрени на входа на града. Пред сцената левите бяха сложили празни хладилници.

Според министър-председателя, ако сега БСП беше на власт, съдбата на България щеше да бъде като тази на Ирландия, Гърция и Португалия. “Ако те бяха направили кабинет, щяха да им лъснат всички лъжи – нито можеха да вдигнат пенсии, нито заплати, защото на 1 август ги заварихме с над половин милиард дефицит”, заяви той.
Независими икономисти припомниха, че в края на 2009 година дефицитът стигна 3,5 млрд. – увеличи се 7 пъти за 5 месеца, плюс това фискалният резерв се стопи с близо 2 милиарда лева. А в Ирландия, Португалия и Гърция, при същите цени, минималните пенсии са 430 евро, а средната заплата е три-четири пъти над българската и не пада под 1000 евро.

Същите мнения вървяха през целия уикенд и из форумите на най-четените информационни сайтове у нас. Най-активни бяха читателите на лидера dnes.bg, където по темата се изкаха 1539 души до вчера следобед, а смазващото мнозинство от тях критикува ГЕРБ точно заради икономическата политика.

„Щях да дойда с 90% на власт и нямаше да има опозиция“, убеден е още . „Готов съм и аз дБорисова протестирам, за това, че са подписали проекти, които никой не знае колко струват. Няма такова безобразно управление и те имат наглостта да излязат да протестират“, отговори премиерът на днешните упреци. Борисов се пошегува, че 16-те хиляди души на митинга на БСП са целият им електорат.

“Да, бе, да”, коментира последната тема лидерът на БСП Сергей Станишев в Сеизмограф по бТВ. Той за първи път ясно и категорично поиска предсрочни парламентарни избори, за да бъде махнат ГЕРБ от властта. Според него управляващата партия била основната причина за продължаването на кризата у нас.

В предаването, чиято основна тема беше Социалното отчаяние, първият български еврокомисар Меглена Кунева разкритикува премиера, че е прехвърлил на нея вината за вдигането на цените в момента.Пред Светла Петрова тя категорично заяви: “Питайте ме за тези неща, както е казал премиерът, защото ще ви отговоря, че преходният период за акциза на дизела, договорен от мен е чак до 2013 г. и по никакъв начин не може това да е причината за протестите на хората в момента”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !