Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Евровизия става Чалгавизия

отпечатай новината

08.02.2011 09:00 | Видян 16168 пъти

Евровизия става Чалгавизия

Евровизия отново се оказа горещ картоф за БНТ. Едни от най-популярните ни изпълнители любезно отказаха да влязат в състезанието. Но и в най-милите отговори прозират проблеми в новия регламент на конкурса. Организаторите са пропуснали да дадат достатъчно време на родните творци, в което да създадат ако не световен хит, то поне прилична песен, пише вестник СУПЕР 19'.

Изборът ще протече в два дни. На 22 февруари ще гласува журито от новосъздадената Академия Евровизия. На следващия ден своя вот ще дадат и тв зрителите. Победителят ще бъде определен след сумиране на резултатите от двата дни. Избраникът ще представя страната ни на Евровизия в Дюселдорф, Германия. Нашият кандидат ще пее на 12 май, във втората полуфинална вечер. Конкуренцията не е за подценяване - Израел, Македония, Дания, Беларус, Холандия, Латвия, Босна и Херцеговина, Естония, Украйна, Кипър, Румъния, Австрия, Словения, Швеция, Молдова, Белгия, Ирландия и Словакия. Финалът е на 14 май.
До Дюселдорф обаче ще се стигне след известни перипетии. Защото БНТ получи "Не" от Графа, Б.Т.Р., Любо Киров, Невена Цонева, Орлин Павлов... Отказите на повечето са пратени в писмен вид.

А на тяхно място се натискат силикиновите ни гърли. Оказа се, че да пеят Германия са мераклии цяла армия от фолк певици. Генералът е Преслава, която все още не е решила с коя песен от богатия й репертоар ще се представи. Следва Десилсава, Андреа, Анелия, а се говори и за Алисия. Така конкурсът може спокойно да се прекръсти БГ Чалгавизия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !