Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

„Милионерче”- то на Nazmi’ler се превърна в тотален балкански хит

отпечатай новината

03.02.2011 12:20 | Видян 3880 пъти

„Милионерче”- то на Nazmi’ler се превърна в тотален балкански хит

Безспорно песента „Отворко” на оркестър Nazmi’ler се превърна в една от най-популярните през изминалата 2010-а година. Оказа се, че парчето се харесва не само у нас, но и в останалите балкански държави. За жалост обаче, то бе присвоено от някои наши съседи, без да бъдат уредени авторските права по съответния ред.

Хитовият кючек стана по-познат сред феновете на попфолка с названието „Милионерче”. Той се превърна в един от най-желаните в радиоефира и заведенията в цялата страна само броени дни след появата си. Парчето доби още по-голяма популярност, когато музикантите от оркестъра го подариха на своя добър приятел и колега Тони Стораро и той записа своя версия.
Но скоро стана ясно, че това далеч не е единственият вариант на песента. Едни от първите, които направиха незаконно кавър, бяха македонците от група Kismi.

Продуцентът на Nazmi’ler – господин Ненчо Касъмов веднага взе мерки и проблемът бе разрешен. „Свързахме се с македонците и изяснихме отношенията си. Разбрахме се по много цивилизован начин и съм сигурен, че в бъдеще няма да има такива недоразумения.”, обясни шефът на Diapason Records.
Но апетитите към „Милионерче”-то не секнаха с това. Оказа се, че парчето е присвоено и в други балкански държави, без знанието на продуцента и изпълнителите.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !