Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Песента "Има любов" с нов кавър в памет на Емил Димитров

отпечатай новината

13.12.2010 18:00 | Видян 11998 пъти

Песента

Композиторът Митко Щерев направи кавърверсия на своя авторска песен от репертоара на Емил Димитров в негова памет и по повод 70-годишнината на най-бляскавата звезда на българската попмузика, която се навършва на 23 декември 2010 г.

Песента “Има любов” (музика и аранжимент Митко Щерев, текст Кръстьо Станишев), изпълнена от Емил Димитров и Богдана Карадочева е хит във Франция през 1972 г. и е на първо място в националната класация на Ливан. Включена е в поредния албум на Емил Димитров от 1972 г, издаден от “Балкантон”, а през 1995 г. - в компилацията “Златни хитове на Емил Димитров”. Има и версия на френски, също в изпълнение на Емил и Богдана, именно която оглавява топ-листите в чужбина.

Песента с ненатрапчиви фолклорни мотиви е написана от Митко Щерев, ръководител на състав “Синьо-белите”, съпровождащи турнетата на Емил Димитров, продуцент на цитирания албум.

В памет на великия певец и композитор Митко Щерев избра негов последовател за съвременната интерпретация. Александър Александров – АЛЕКС се дипломира ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ В НБУ с дипломна работа, посветена на творчеството на Емил Димитров.

Копие от нея получава самият Емил и в резултат изразява желание Алекс да се снима в последния му филм (2003 г.) и да запише кавъри на някои от хитовете на мегазвездата. Смъртта на Емил през 2005 г. осуетява проекта, но ето че в навечерието на 70-годишнината му Алекс изпълни това желание на най-бляскавата ни шоузвезда, изпявайки “ИМА ЛЮБОВ” на Митко Щерев в осъвременен аранжимент от автора й.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !