Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Международен джаз-проект с концерт-промоция на новия си албум

отпечатай новината

10.12.2010 17:20 | Видян 5125 пъти

Международен джаз-проект с концерт-промоция на новия си албум

На 14-ти декември на познатата на софийските меломани сцена на „Оборище” 17, ще се състои концертът-промоция на албума на българо-гръцкия джаз-проект „THE CALL”. Проектът е създаден от българинът Петър Салчев – един от най-добрите джаз-изпълнители в България, и от виртуозният гръцки китарист Костас Магинас.

Петър Салчев е роден през 1969 г. в град Пловдив. През 1990 г. започва неговата джазова вокална кариера, като работи и сътрудничи с „Бели, Зелени и Червени” – една популярна и утвърдена джазова формация. През 1994 г. продължава вокално-музикалното си образование в поп-джаз факултета на НМА „Панчо Владигеров”, а  през 1997 г. печели стипендия за магистърска програма в Бостънската Консерватория.

Осъществиява редица записи за Българската национална телевизия и радио, солист е на Бигбенда на Националното радио, Бигбенд Пловдив и работи с редица изявени музиканти, сред които Ангел Заберски-син, Живко Петров, Христо Йоцов, Симеон Щерев, Теодосий Спасов, Милчо Левиев, Хилда Казасян, Оливер Йосифовски, Мариус Поп и други. Концертира на сцените на всички джаз-фестивали в България. Носител е на наградата за най-добър млад изпълнител на Младежката джаз среща в Пловдив през 1995 г. изнася концерти в Германия, Австрия, Дания, САЩ, Гърция и Румъния.

Костас Магинас е роден в Атина. Започва музикалното си образование по класическа китара в Атина и Тесалоники, а през 1987 г. се мести в Бостън и продължава обучението си по композиция и аранжимент в Berklee College of Music. Между 1988 и 1990 г. той участва в Brandeis University Jazz band, под диригентството на Ricky Ford. Свирил е на една сцена с Milt Hinton, Charles Davis, Ran Blake, Kenny Burrell и много други.

Заедно със своя група е свирил в различни джаз-клубове в Бостън. През 1991 г. се връща в родната си Гърция, където осъществява записи за 3-та програма на Гръцкото Национално Радио и свири на сцените на много джаз-фестивали. Композира театрална музика и музика за телевизионни документални филми. Сътрудничи си и свири в национални и балкански турнета с Lee Konitz, Dick Griffin, Μark Turner, Rick Margitza, David Schnitter, Graig Bailey, Rob Dixon, Roberto Gatto, Marc Abrams, Alex Foster, Danilo Rea, Larry Vuckovic, Keith Copeland, Benjamin Henocq,  Olivier Gatto, Nicolas Simion и много други. Под своят лейбъл е издал и три албума.

Албумът “The Call” излиза за първи път на българския пазар под лейбъла на Старс Рекърдс. Както винаги музикалната компания удовлетворява нуждите на меломаните в България, като им поднася качествена музика за слушане.  Този път компилацията съдържа музика в наложилият се напоследък стил “world music”.
Двамата виртуозни музиканти ще представят всички свои произведения от съвместния си албум „THE CALL” в концерт-промоция на 14-ти декември с начален час 19:00 часа в залата на „Сцена Академия” на ул. „Оборище” 17.

Билети: на касите на “Сцена Академия”, зала “България” и онлайн на www.ticketstreаm.bg, www.eventim.bg,  www.ticketsbg.com.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !