НАЙ-НОВИ
Майката на Енрике с 5 деца и 5 мъже
Изабел Прайслер -красивата и елегантна майка на Енрике...
ТУРСКА ТВ ЗВЕЗДА ПОКАЗА ЖОНГЛЬОРСКИ УМЕНИЯ НА СБИРКА НА ТОП-БАРМАНИ
26.10.2010 09:00 | Видян 2074 пъти

Али Алкан изнесе истински спектакъл в BESO bar&dinner. Тази година при коктейлите класиката е на мода, затова майсторът забърка питиетата с най-продавания в света американски бърбън - отлежал седем годишен „Williams”
Али Алкан е един от най-добрите флеъри в Европа и в родината си се радва на огромна популярност. Той има собствена шоу-програма, а миналата година участва с успех в „Турция търси таланти”. „Флеъри” (от англ. flare – пламва, блясва) в професията наричат онези бармани, които превръщат работата си в истинско шоу и майсторски жонглират с шейкъри и бутилки, понякога включват и елементи на огнено шоу.
Бармани-шоумени има не от вчера, но специфичното забавление стана популярно след огромния успех на филма „Грозни като смъртта” (Coyote Ugly) с участието на Тайлър Банкс и Пейпър Перабо. Атракцията не е за изпускане и всяко заведение, което може да се похвали с богато и разнообразно меню на бара търси флеърите за забавление на публиката си.
У нас състезания за бармани и флеъри редовно организира Българската асоциация на барманите. Класираните на първите места обикновено представят България на международни състезания и често се класират в челните места.
В началото на април такова състезание се проведе във Варна, като наградата за победителя беше участие на световното първенство за бармани през септември в Сингапур. Участниците, класирани на второ и трето място получиха парични награди.
Али Алкан беше в България именно по покана на асоциацията и взе участие в поредица семинари, организирани от вносители на популярните марки алкохол и други напитки. Целта на семинарите беше да запознаят българските бармани с най-модерните коктейлни напитки за сезон зима 2010-2011. Водещ на семинара беше Димитър Сергеев, член на Управителния съвет на барманската асоциация, а със собствени рецепти се представиха вицепрезидента на организацията Иван Иванов и Доган Каба от Истанбул. Дейвид Малик, представител за Източна Европа на “Evan Williams”, представи на любопитните гости качествата на най-стария бърбън в Америка.
„Всеки сезон рецептите на коктейлите се сменят, защото се менят вкусовете на публиката”, коментира Александър Драгиев от Premium Brands. „Тук, в BESO, представяме нови горещи коктейли на базата на кафе, капучино и кафе-лате. Представяме и алкохолни коктейли, разработени на базата на бърбън, ром, коняк и разнообразни видове сироп. Работим само с водещи производители, конкретно за сиропите, които са част от почти всички модерни коктейли, залагаме само на “Fo” – марка на турския производител “Юзмер пастри”, защото там намираме нужното качество и невероятно разнообразие.
Освен това, тази година определено класиката е на мода, затова е и този голям интерес към отлежалите напитки и старите марки. Представяме 7-годишния “Williams”, защото това е марка, с няколко десетилетия по-стара даже от “Jack Daniels” и в момента е най-продавания бърбън в света. Поканихме Доган Каба, защото той е в течение на последната мода в коктейлите в огромния Истанбул, където работи”.
Шоуто на Али Алкан беше бурно аплодирано от колегите му, участвали в семинара. „Малко ловкост, повече бързина и щипка магия – това ми е рецептата”, обясни успеха си Али. В края на 2009 г. той беше сред финалистите на „Турция търси таланти”, а представянето му пред публиката беше бурно аплодирано. Алкан е популярна телевизионна звезда, а клипчета с негови участия в различни шоу-програми се радват на огромна популярност сред младежката публика в YouTube.


коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !