Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА НА НЕВИДИМИЯ СВЯТ

отпечатай новината

22.10.2010 10:40 | Видян 4298 пъти

ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА НА НЕВИДИМИЯ СВЯТ

Тази събота, 23 октомври, от 21:50 часа специален гост в студиото на телевизионния таблоид „Горещо” е проф. Сергей Игнатов – но не в ролята си на министър на образованието, а на изследовател на задгробния живот в египетската митология.

“Египтяните твърдят, че светът има много повече измерения!... Дори името, дори и душата могат да бъдат видяни, пипнати...” – разказва проф. Игнатов. Според тях светът не се дели на материален и духовен, всеки човек има двойник - Ка, който живее в свят, двойник на нашия. Паралелно с това съществува още един свят – Нун, който е всичко това, което нашият свят не е. Египтяните са познавали тайните на тези светове и са се опитвали да им влияят.

Гробниците, мумиите, статуите и релефните изображения имат помагат на душата да се завръща в нашия свят, за да се харни, да се вижда с близките си: “Египтяните обичат да се връщат в своя свят... Механизмът на проникването в нашия свят е много прост – трябва да имаме контактна зона – това е гробницата. Душата, за да проникне се нуждае от тяло – тя влиза в мумията си.” И тъй като не всички са имали възможност да си осигурят гробница или мумия,  много често гробниците ставали обект на крадци, които поставяли своето име и така си осигурявали врата към нашия свят.

Според текстовете египтяните владеят този свят и са имали възможността  да повлияят на другите светове. Египетската магия дава тази възможност за проникване в световете и за влияние върху тях. Но това е възможно само ако човек спазва основния закон – Маат. Ако нарушиш закона, няма да постигнеш нищо в това. “Това е и принципът на нашата вяра – ние имаме десет Божий заповеди, които на пръв поглед са лесни, но не изпълняване нито една.” – коментира проф. Игнатов. – “Когато говорим за египетска магия, не бива да си представяме, че хората заравят някакви гадости... И в египетските рецепти ще видим опашка от мишка, око от жаба – това го има. Има и за лошо повлияване. Но това е наука и знание за основите на света и за това как той може да бъде повлиян. Но тези сили ги получават само тези, които спазват закона.”

Поради големия зрителски интерес след предишното участие на единствения практикуващ български екзорсист, тази събота той обяснява практическата страна на тайните на невидимия свят и разкрива кои са най-страшните магии на света и кой ги практикува. Какво представляват маорската магия и магията маке-маке? Може ли по телефона да бъде направена магия? Коя е новата религия за магиите и с кои известни личности от криминалния свят търсят контакт от отвъдното?

Видео Трейлър!!!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !