Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Проф. Чирков: „От образование и здравеопазване не може да се прави никакво спестяване!”

отпечатай новината

22.09.2010 13:00 | Видян 4106 пъти

Проф. Чирков: „От образование и здравеопазване не може да се прави никакво спестяване!”

Проф. Чирков бе гост в „Шоуто на Иван & Андрей” снощи. Той е крайно недоволен от здравеопазването в България и затова сподели пред Иван & Андрей своите предписания за справяне с проблемите и кризата, в която се намира здравната сфера.

Според госта, който е един от най-големите български сърдечни хирурзи, в нашата здравна система цари невиждан хаос, безхаберие и нищета. „Такова здравеопазване не ми харесва!” – категоричен бе той. Проф. Чирков смята, че здравната система не се управлява добре, което се дължи на това, че от самото начало не е създадена добре и сега функционира сама. „Ние нямаме изградена здравна система!” – добави кардиологът.

Относно работата на сегашния министър на здравеопазването - госпожа Борисова, проф. Чирков не даде конкретна оценка, а бе деликатен като каза, че чак след време ще могат да бъдат анализирани нейните действия. Той изрази увереността си в намесата на правителството и надеждата си, че сегашните депутати ще обърнат внимание на проблема. „От образование и здравеопазване не може да се прави никакво спестяване!” – заяви хирургът. Независимо, че се намираме в икономическа криза, българското правителство трябва да има приоритети и един от тях задължително трябва да бъде здравеопазването, според проф. Чирков.

Чужденци, с които контактува, попитали професора защо в България имаме толкова много молове. По тяхно мнение българите трябва да си сменят мисловната култура. Ето защо проф. Чирков „промивал мозъците” на колегите си всеки ден с изявления в тази насока. Според него в България имаме доста специалисти и мислещи хора.

На въпрос дали е готов да стане министър на здравеопазването проф. Чирков бе светкавичен в реакцията си и отсече твърдо „Не!”. После той добави, че по-скоро би могъл да помага със съвети в тази сфера.
Двамата водещи бяха любопитни дали гостът им знае как е сърцето на Премиера. На това проф. Чирков отговори: „Никога не съм преглеждал сърцето на Бойко Борисов!”. Хирургът пожела здраве на министър-председателя, защото според него е амбициозен, както и добри съветници.

Проф. Чирков призова правителството да осигури на лекарите спокойно ежедневие, за да не живеят в страх, а да могат да изпълняват пълноценно отговорните си професионални задължения.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !