Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Спец пенсии за звездите ли?

отпечатай новината

10.09.2010 15:40 | Видян 5226 пъти | Гласували 1

Спец пенсии за звездите ли?

След като десетина дни ни занимаваха дали 500 лв. са малко, а 1000 лв. са много за специалните пенсии на естрадните звезди, ДАНЪЧНИТЕ накараха колегите си от културното министерство да замълчат.

Според информацията, която дадоха на пресата, двама от певците са укрили данъци между 700 000 и 1 млн. лева. При положение, че бая пари и са декларирали. И това е сумата само за 5 години.

За 50-те, които тази година Лили Иванова навърта тази година на сцената, каква ли сума се събира?!
Просто пресметнахме, че 200 000 укрити лева на година са близо 17 бона на месец. Не е лоша пенсия като имаме предвид, че максималната за България е 700 лева. При това за хора, които не са се разсейвали да се осигуряват като естрададжиите, а са си плащали дължимото към държавата и “шибания народ” цял живот.
Хайде, ако обичат, да замлъкнат завинаги хитрягите!

Да вземат пример от далеч по-почитаните си колеги оперни звезди. Дори не може да си представи човек най-великата българска певица Райна Кабаиванска да иска спец пенсия от държавата.

Пък при “пенсиониране” на 600 лв. през 1989 г. като народен артист в операта, тя има право на 500 и нещо лева месечно. Ама ни ги подарява, понеже има своето аристократично достойнство. А едва ли е по-богата от Лиленце Пиленце.

Всеки път, когато някой забрави за Райна Кабаиванска, за Гена Димитрова и Анна Томова – Синтова и нарече “най-голямата бг певица” кубратската медицинска сестра, която не знае даже нотите, трябва да се самобичува.
Напомняме, че оперните ни певци получиха световната си слава в най-мрачните години на соца. За разлика от естрададжиите, които си останаха анонимни извън границите на държавата с изключение на Емил Димитров и Леа Иванова.

Да не ни реват, че са непризнати гении и жертви на Желязната завеса. Който е заслужавал, е бил признат. Като Райна Кабаиванска.

Стига за доказателство последната воля на най-великия тенор на всички времена Лучано Павароти. Той избра гласа на българката да го изпрати по пътя към вечността.  

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !