Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Ивана изкара над 2 милиона, Преслава и Лили - по 1

отпечатай новината

16.10.2007 14:17 | Видян 26764 пъти | Гласували 47

Ивана изкара над 2 милиона, Преслава и Лили - по 1

Ще влезем в ролята на счетоводители, не на данъчни, за да „видим сметката” на едни от най-славните ни изпълнители. За разлика от друг път, когато сме обявявали само техните хонорари, сега сме изчислили приблизителния доход на фолкзвездите за десетте месеца на годината преди изборите. До края на годината с кампанията и предколедните партита, стариращи още през ноември, предстои „златна жътва”.

Ивана – наричат я мегазвездата на попфолка! И защо не, след като и хонорарът й е „мега”. С 300 участия годишно, по 7 хил. лева едното, сумата възлиза на 2 млн. и 100 хил. лв., като 50 % отиват за продуцентите от Пайнер. Но това не е всичко! Тази година Ивана пя в Йордания и Италия на частни партита, което й докара цели 10 хил. евро за всяко от тях. Ако включим и бакшишите, съвсем спокойно може да си подари за Нова година палат! А Вие се чудехте защо точно Ивана пее: „за какво са ни всичките тези пари...”.
Въпреки дилемата, в която беше изпаднала по едно време – да се мести ли в друга фирма или не, в крайна сметка изпълнителката на 100 патрона, реши да уцели десетката, оставайки в Пайнер. В момента примата подписва нов си договор, в който вероятно ще предяви искания като на Глория – да дели хонорара си 70 на 30% с продуцентите, естествено в своя полза!

На второ място по доходи, но не и по бюст и гласови данни поставяме конкуренктата на хитмейкърката Ивана - Преслава. Производителността на новоизлюпената звезда тази година е поне 1 млн. и 200 хил. лв до момента. Тя постига това чрез около 300 участия при 4 хил. лв. хонорар. При нея обаче подялбата с продуцентите е в тяхна полза, тъй като те прибират 70%, а Преслава само 30%. Нека й е зле!  

Ако си мислите, че само в чалгата има хляб, жестоко се лъжете!
Въпреки че не вие глас по цели нощи 300 пъти в годината, естрадната прима Лили Иванова също е „момиче за милион”, ако са верни сметките на в.Труд, който й писа хонорари от 8 000 до 10 000 лева. Лятото беше много силно за кубратската легенда, която пя на почти всички откривания на всевъзможни хотели, комплекси и по други поводи, че даже и на фестивали в Несебър и Бургас. Тя има предимството, че с никого нищо не дели! Звездата сама си е продуцент. Тя доста разумно влага парите си в недвижимо имущество – в елитни софийски квартали, както и в някои черноморски курорти.                                                                                                        

Каква е ползата от Евровизия? Отговорът е 800 хил. лева! Елица и Стоян, които се прочуха с участието си в престижния конкурс се котират доста добре. Броят на музикалните им ангажименти е около 100 тази година, а хонорарът им стига 8 хиляди лева, ако се вярва на оценителите в бранша! Звездният дует няма продуценти.

И накрая, след всичките тези цифри, които по наши и чужди прогнози прибират музикалните отличници, тотално можем да зачеркнем поговорката „Музикант къща не храни”! А държава? Трябва да питаме министър Орешарски!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !