Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Мила Рангелова - новото попълнение на Diapason Records

отпечатай новината

28.07.2010 17:20 | Видян 4578 пъти | Гласували 2

Мила Рангелова - новото попълнение на Diapason Records

Мила Рангелова е едно от новите имена в каталога на Diapason Records. Първият й проект вече е факт и паралелно бе представен в радио и тв ефира – това е добре познатата македонска народна песен „Под яворот”.

Мила е само на 20 години, но вече изпълнява песни от всички фолклорни области. Родом е от Враца и е възпитаничка е на местното училище „Отец Паисий”, в което е завършила паралелка с профил „Народно пеене”. Била е част от ансамбъл „Росна китка”, с който взема участие и в големия международен фестивал в зала „Чайковски” в Москва. Когато е на 14 години, Мила започва да се изявява в ресторанти и по този начин трупа богат репертоар от фолклорни песни. През 2009 г. я приемат с пълно отличие в Нов български университет със специалност „Народно пеене”.

Мила Рангелова притежава школуван, техничен глас с много интересна орнаментика. Изпълнява македонски, северняшки и граовски песни, но сама признава, че най-близко до сърцето й са бавните, тежки тракийски песни с богати украшения.

Първият й реализиран проект е „Под яворот”. В нейно изпълнение популярната песен носи нестандартно и модерно звучене. Впечатляващият аранжимент е дело на големия македонски композитор Бобан Мойсовски.

От днес по Фен ТВ почитатетелите на фолклорната музика вече могат да видят дебютния клип на Мила Рангелова – „Под яворот”. Видеото е заснето в комплекс „Геша Вю” край Велико Търново, а за режисурата се погрижи Ненчо Касъмов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !