Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Ако можеха да четат

отпечатай новината

21.06.2010 11:23 | Видян 4096 пъти | Гласували 1

Ако можеха да четат

Журналисти и политици не престават да се изненадват тези дни от решението на Бойко Борисов за СТОПИРАНЕ на руските проекти в България. По този повод имаме “новина”. Ако бяха чели Супер 19’ от 13 МАРТ, нямаше да се стряскат с 3 месеца закъснение.
В супер интервюто на премиера, което публикувахме тогава, на въпроса: “Щатите или Русия”, министър – председателят на България отговаря: “Щатите”.

После обяснява, че руснаците традиционно са ни близки, но Америка е нашият стратегически партньор.
Значи “сензацията” не е никаква сензация и премиерът просто следва своята генерална линия в международната политика. А тя е изказана простичко в същото това интервю: “За хубаво или за лошо, и в Европа, и в Америка знаят кой е премиерът на България. Знаят какво зависи от него”.

Има само един притеснителен факт от последните дни, който може да е случайност, но може и да не е.
При гостуването си у нас италианският премиер Силвио Берлускони, който няколко пъти вече се среща с нашия министър-председател, в речта си на площад Гарибалди го нарече кратко и ясно “Борис”.

Все пак Бойко беше на посещение в Италия за няколко дни около 24 май и няколко пъти беседва с колегата си. Освен това на всички официални срещи неговото име е изписано на табела пред креслото, на което сяда.

Не е тайна, че Берлускони е близък приятел на Путин. Владимир Путин. При предишната си визита в София миналата есен той открито лобира за руските проекти. Силвио беше у нас ден след изказването на Борисов против тях на среща с посланиците от ЕС.
Дали в това е заровено кучето? Или просто годинките натежават на италианеца и той започва да забравя като повечето възрастни хора? 

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !