Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Въпрос на рейтинг

отпечатай новината

08.06.2010 13:50 | Видян 4321 пъти | Гласували 1

Въпрос на рейтинг

Тази седмица Националният център за изследване на общественото мнение, който е подчинен на парламента, ИЗНЕНАДА всички като доказа, че нямало грешка – Цветанов продължавал да има по-висок рейтинг от Борисов. Според 1000 запитани от държавните социолози най-одобряваната държавна институция от 53% от българите е полицията. Над средното е одобрението към работата на полицията сред възрастните хора, сред ниско образованите респонденти, сред живеещите в провинцията, както и сред заможните българи(интересно дали се имат предвид олигарсите).

Вчера сутринта отворих и гласувах в едно друго, доста по-представително проучване с 14 013 гласували българи. То е на най-популярния информационен сайт в държавата dnes.bg и е на тема: “Всекидневните акции на МВР с гръмки имена са:...”.
Най-висок процент – 35% ги определят като “отклоняване на вниманието”. 21% ги подкрепят още повече като ги наричат “трагикомични”. 10% направо са крайни с етикета “полицейщина”. Това са общо 66%, за които не може да се каже, че подкрепят ставащото. Само 31% твърдят, че това е “доказателство, че кабинетът работи”. На 3% не им пука.

Къде е истината ли? Ами, не е по средата, ако съдим по последното съдебно решение от тази седмица след продукция на киностудия МВР. Съдът пусна ексминистър Николай Цонев, който при задържането му на колене с пистолет на врата насред лекарски преглед в болница беше определен гласно като “абсолютен престъпник”, понеже бил дал подкуп. Всъщност се оказа, че са му го искали.

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !