Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Иван и Андрей празнуват със студенти

отпечатай новината

12.05.2010 16:20 | Видян 4690 пъти

Иван и Андрей празнуват със студенти

Иван & Андрей бяха поканени да изнесат публична лекция по повод третия рожден ден на „Клуб на журналиста и PR-а” към департамент „Масови комуникации” на Нов Български Университет. Специални гости на студентското честване бяха сценаристът и главен редактор на „Шоуто на Иван & Андрей” – Мирон Крумов, малката сладка Супер Бианка и талантливите музиканти от група „ТЕ”, които вдигнаха на крака препълнената от студенти Аула. Лекцията на двамата водещи и продуценти заедно с едни от най-ярките представители на техния екип предизвика невероятно стълкновение. Най-голямата зала на НБУ буквално пръщеше от заинтригувани млади хора.

Двамата мъже на половина разказаха историята на вече 12-годишния си опит в телевизията. „В началото беше трудно наистина” – призна Андрей. Той сподели, че са взели заем, за да основат фирмата си. А Иван добави: „Но сега всяко предаване, което се излъчва по национална телевизия и не само, представлява „Сблъсък”. Иван смята, че именно те са успели да научат и политиците на това да се престрашават да участват в подобни формати. Относно подбора на гости в предаванията, Иван бе категоричен: „Живеем в малка страна, в която има 25 интересни човека и най-лошото е, че не ги редуваш само ти, но и всички останали телевизии и това е голям проблем”.

Главният им редактор Мирон сподели, че екипът на „Междинна станция” се учи от американската телевизия и следва именно техните модели. Той обаче изрази опасението си, че за да може да се задоволи пазарът и изискванията на телевизията, се получава едно изхабяване на формати. Дългогодишният сценарист посъветва бъдещите журналисти и PR-и, че е важно да се търсят скандали, но не на всяка цена. Наблюдението им относно „Биг Брадър” е, че когато това риалити е на екран, хората забравят за всичко друго, „..защото „Биг Брадър” е мания!”

За опита си като продуценти Андрей изтъкна: „Колкото и нескромно да звучи, единствени от ТВ продуцентите сме реализирали нещо извън България. Създадохме в Белград клон на нашата фирма”. А телевизионната му половинка с гордост допълни: „Първият голям успех като продуценти и телевизионери беше „Мюзик Айдъл 2”, където имахме удоволствието да се запознаем и да работим с група „ТЕ” и оттогава никога не сме се разделяли”. Иван издаде, че по време на „Мюзък Айдъл 3”, му се обадил Соломон Паси, който му признал: „С предаването „Мюзък Айдъл 3” вие направихте за българо-македонските отношения много повече, отколкото ние за 20 години дипломация!”

За раздялата им с БТВ, Мирон отговори с цитат от „Епопея на забравените”: „Манастирът тесен за моята душа е...”. Двамата шоумени шеговито обясниха настоящото си поприще: „Тази година имаме удоволствието да се трудим в Нова телевизия, който ни повярваха и ни дадоха цялата си програма!” В предаванията си се опитват на 70-80% да се съобразяват с мнозинството от зрителите, а едва 20-30% от нещата правят за свое удоволствие.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !