Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Бойко: Един ми открадна $300 000

отпечатай новината

24.04.2010 09:00 | Видян 7556 пъти

Бойко: Един ми открадна $300 000

В тон със звездното участие на СЛАВА в Мисия Лондон, което е интересно и с това, че на корицата на списанието ни е Бойко Борисов, и то в ръцете на президентшата, решихме да ви разкажем една история от неговото минало, която самият той разкри пред нас.

В интервю за вестник СУПЕР 19' преди месец Бойко Борисов сподели, че най-голямата му загуба е именно скандалната кражба в ИПОН: „Фирмата беше принудена да плати. Не влезе в дългове, но просто я занулих - каза премиерът и обясни: - Един инкасов работник избяга с огромна сума пари. Над 300 000 долара. Тогава ИПОН правеше инкасото на една холандска банка. По договор фирмата беше изправна. Защото, когато влезе в бронирания камион сумата, тогава влиза в сила договорът за инкасовата услуга. А касиерката му беше дала торбата с парите на ръка и той вместо да отиде да я сложи в камиона, обиколи през другия вход и избяга с парите. Ако се съдехме, нямаше да платя парите, но репутацията на ИПОН, която пазеше над 16 банки, и до ден днешен не е променена.“ Освен за обира премиерът разкри шокиращи факти за извършителя, които досега не са били оповестявани в публичното пространство: „Търсиха го години наред. Мисля, че го бяха арестували около Варна. Ситуацията беше доста криминална. Той беше убил тези, които са му помогнали след това. Беше бивш полицай. Щърков мисля, че се казваше.“

За първи път премиерът на България говори открито и подробно за прословутата кражба от бившата му фирма ИПОН, която се случи преди години. Тогава в медиите излезе информация, че от касата са взети половин милион лева. Немският писател и анализатор на организираната престъпност Юрген Рот пък през 2008 г. издаде книгата Новите български демони като компромат срещу Борисов. В нея надълго и широко авторът разказва за „обръчите от фирми“ в България и навсякъде нарича Бойко Борисов „българския политически събрат на Ал Капоне“.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !