Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Чао, Нанев, да се готви Дянков

отпечатай новината

06.04.2010 11:16 | Видян 5121 пъти | Гласували 2

Чао, Нанев, да се готви Дянков

На 20 март Супер 19’ разкри, че Бойко Борисов има намерение да смени здравния шеф Нанев като използва гласуването за вкарване на евроминистър в кабинета. В последния момент премиерска милост спряла уволнението, писахме преди две седмици.

След скандалната среща с Лекарския съюз миналия уикенд, на която докторите пряко атакуваха Борисов и не обещаха да отменят националния си протест на техния професионален празник 7 април, явно той е взел окончателно решение да се прости с министъра, който и без друго не се справя с ресора си. Всъщност, медиците са прави – до края на март не бяха получили януарските си заплати.

Случаят Нанев е показателен, че Бойко наистина има воля да променя нещата. Особено, когато в случая са замесени и конфликти на интереси – все едно дали говорим за пътуване до Америка на сметка на фирма или за презапасяване с ваксина на супер високи цени.

Време е премиерът да реши и още един проблем, който заплашва правителството. Името на проблема е Дянков.

Цветан Цветанов направи миналата седмица съвсем точен жест – свика заседание на правителството без Симеончо. За да няма неразбрали, на срещата всеки министър предлагаше антикризисни мерки. В същото време “топикономистът” искаше идеи от синдикатите и работодателите как да запушва дупките в бюджета, вместо сам да дава решенията, за което сме го наели на работа.

В следващия брой ще ви разкажем защо се получават тези работи. Ами просто във финансовото министерство коли и беси едно девойче без съответно образование. Въпросната мацка е омаяла министъра и кой знае защо е решила, че тази държава й е бащиния...Също като майката на Дянков, която, както разкриваме на стр. 3, доведе нещата в управляваното от нея министерство на просветата до това тираджия да оглави центъра за човешки ресурси в образованието. Супер, а?!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

НЕ!

Няма коментари към тази новина !