Камелия Тодорова на 12.12 в...

Гранд дамата на поп- и джазмузиката в България Камелия...

Излиза 4-та част на историческата...

Четвърта част от романтичната историческа сага за...

Проф. Б. Димитров проговори за шпионската си дейност в архивите на Ватикана

отпечатай новината

17.09.2009 15:15 | Видян 5416 пъти

Проф. Б. Димитров проговори за шпионската си дейност в архивите на Ватикана

Гост тази събота на "Горещо" е министърът без портфейл на българите в чужбина проф. Божидар Димитров.

Пред водещата Венета Райкова-Георгиева той за пръв път повдига завесата около досието и разузнавателната си дейност и прави сензационни разкрития за историята на България.

Проф. Божидар Димитров разказва за своята шпионска дейност в секретните архиви на Ватикана, където открива и донася на микрофилми много документи, свързани с българската история.

„Хората знаеха какъв съм! Просто имаше взаимно уважение и си играехме играта" - признава той и разкрива системата, която сам си е създал, за да може да проследи и копира колкото може повече налични документи за България в библиотеката на Ватикана. В последствие с българските си колегите обработва тази информацията в научен институт под крилото на Държавна сигурност.

Професорът разкрива, че скорошният „научен" опит на немския учен Брунбауер и българската му колежка Мариела Балева да докажат, че не е имало Баташко клане е активно мероприятие, финансирано от турските тайни служби.

Според Божидар Димитров немският учен дори не се е опитал да скрие политическата цел на съчинението си, а именно да фалшифицира историята с цел българите да приемат по-лесно влизането на Турция в Европейския съюз.

„В случая той не е историк, когато формулира целта на изследването си така: Да докажем, че не е имало клане или ако е имало, то е било много малко, с оглед скорошното приемане на Република Турция в ЕС и намаляване на омразата на българите-християни към българите-мюсюлмани и към турците."

Според проф. Димитров това изобщо не е необходимо на Турция, но някой от службите там е решил да даде пари за това и двамата учени са се възползвали. Обаче ефектът от „научното" им изследване е бил обратен.

Историкът прави сензационни разкрития и разбулва митове за историята на България. Според него създаденият образ на Дякона не е съвсем обективен:

„Той е човек като всички хора! Има си любовница и то монахиня!"

Проф. Божидар Димитров разкрива как и защо се фалшифицира историята и защо тя не може да бъде написана обективно, преди да са минали сто години:

„Как да напишеш, че Цар Борис III не е спасител, а е виновен за смъртта на 11 000 евреи, след като внукът му е министър-председател?! Как да напишеш, че Георги Димитров е един най-долен агент на пет чужди разузнавания, когато дъщеря му е политик и обикновено е в управляващата партия?!"

Тази седмица „Горещо" гостува в дома на сеизмосензора Мая Попова, чиято дарба е да предусеща земетресенията по цял свят чрез болки по цялото си тяло. „Аз не съм карта на света, а сеизмична карта!" - твърди тя и показва къде по тялото й се намират различните държави и разкрива как прави своите прогнози.

Кой и защо фалшифицира историята и как са изработени историческите образи на Кан Крум и Васил Левски? Какъв шеф е Бойко Борисов и кой е най-успешният политик за последните 200 години според проф. Божидар Димитров? Къде на „био" картата на Мая Попова се намира България и получава ли пари за прогнозите си? И още: за агентите, негодниците и спрените публикации за национални предатели.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !