Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Детелин Далаклиев донесе световна титла за България

отпечатай новината

13.09.2009 09:00 | Видян 4325 пъти | Гласували 1

Детелин Далаклиев донесе световна титла за България

Капитанът на българския национал отбор по бокс Детелин Далаклиев стана световен шампион в категория до 54 килограма на световния шампион за аматьори, който се провежда в италианския град Милано.

26-годишният българин, който в досегашните си пет мача от турнира без допуснал само две точки в мачовете срещу предишните си съперници, срази днес Едуард Абзалимов от Русия с 5:3 точки. Той спечели първия рунд с 1:0, втория с 1:0, третия приключи при 3:3, а в четвъртия точки нямаше. Българският боксьор разби вчера основния фаворит за титлата - кубинеца Янкиел Леон Аларкон с 5:0 точки и така си проправи пътя до днешния успех.

Далаклиев имаше до днес два сребърни медала от Европейския шампионат и бронз от Световното първенство. Българският състезател започва своята кариера в Плевен, където е роден. След няколко години интерес към него проявяват от ЦСКА и започва да се състезава за този клуб. След това се прехвърля в Левски, а малко по късно става състезател на Ботев Пловдив, за който играе и в момента. Многократен шампион на България. От 2001 г. е национален състезател, участва на световни първенства през 2003 и 2004 г., има в кариерата си и четири европейски първенства. Участва на олимпийските игри в Атина пред 2004 г.

В първото си голямо състезание — европейско по бокс за юноши в Сараево, Далаклиев става единственият българин с медал - бронз. През 2004 и 2006 г. е втори на престижния турнир "Странджа", през 2005 г. — първи. През 2006 г. заема второ място в класацията "Спортист на Пловдив" и в анкетата "Боксьор на България". Голям негов успех е сребърен медал от Европейското първенство по бокс през 2006 г., провело се в Пловдив.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !