Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Лили обвинила Драго в кражба

отпечатай новината

12.09.2009 09:00 | Видян 10018 пъти | Гласували 1

Лили обвинила Драго в кражба

В българския музикален бизнес често срещано явление е изпълнители да заимстват семпли или дори цялата идея от песен на друга звезда, за да създадат нещо съвсем различно като звучене. Въпреки солидния аранжимент, под новата песен винаги прозира старата и дори хора без “професионално ухо” веднага долавят приликата. Това веднага води до оприличаване с оригинала и първите коментари са винаги от типа на "крадена е". Примерите за подобни хитри хватки са доста. Те присъстват във всички жанрове. Не само в попфолка. Интересното е, че ги е имало открай време и в естрадата.
В предаването На Кафе тв водещият Драго Драганов разказа причината за раздялата си с Лили Иванова. Той сподели, че тя го обвинила в кражба на нейна песен.

Ябълката на раздора се оказало парчето му Огън от дебютния му албум. Лили най-безцеремонно го нападнала, че е откраднал музиката от нейната песен Ветрове, за която между другото преди години списание Кой разкри, че също не е оригинална. Според естрадната прима, Драго е гепил основни мотиви от “нейното” парче - менте. Чая обаче твърди, че не е заимствал и тон, и че между двете песни няма нищо общо. Може би само началото леко да напомня на Ветрове. Той се оправда с това, че Огън всъщност е кавър на Доказ на Цеца Величкович. Оригиналът е от 2000 г. Любопитното е, че тя излиза на пазара малко преди да застрелят мъжа й Аркан.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !