Заплатите на кралските коняри са...

Кралското семейство търси да наеме някой, който да...

Адидас изключи Бела Хадид от реклама...

Германският гигант за спортно облекло Adidas се отказа...

Не можем да спрем Путин: Немски военен

отпечатай новината

15.06.2024 07:34 | Видян 1362 пъти

Не можем да спрем Путин: Немски военен

Германски военен експерт остро разкритикува министъра на отбраната на страната Борис Писториус, заявявайки, че с настоящата политика относно военната служба Германия няма да може да спре армията на Владимир Путин, предаде focus.de.

От седмици в Германия се води дебат за връщането на военната служба, като дори самият Писториус е казвал, че трябва да бъдат засилени отбранителните способности на Бундесвера. Дебатите обаче не доведоха до връщане на задължителната военна служба, а единствено до попълването на въпросник.

Всички 18-годишни мъже ще трябва да попълват въпросник, а жените – само по желание. За служба в армията ще бъдат подбирани само онези, които са най-подготвени, най-подходящи и най-мотивирани.

Полковникът от запаса Ралф Тиле заяви, че „ако не можете и не искате да се защитите, едва ли ще намерите приятели и партньори, които да го направят вместо вас“. Особено, както я описа той, в мързеливата и самодоволна Германия днес.

Владимир Путин може да бъде спрян само чрез комбинация от голяма дипломация и убедителна военна готовност от страна на Запада, каза Ралф Тиле. И количеството играе голяма роля тук – количеството оръжия, боеприпаси, а също и хора.

Ралф Тиле е категоричен, че колкото и модерни оръжия да има НАТО, е важно да има и голям брой военнослужещи.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !