Заплатите на кралските коняри са...

Кралското семейство търси да наеме някой, който да...

Адидас изключи Бела Хадид от реклама...

Германският гигант за спортно облекло Adidas се отказа...

Бъди щастлива, Тони

отпечатай новината

10.06.2024 10:57 | Видян 769 пъти | Гласували 1

Бъди щастлива, Тони

„3 за щастие” нарече Тони Димитрова своя препълнен трети концерт в първа зала на НДК,137-и с разградската симфониета и първи с оркестъра благоевградската камерна опера. Шоу с 3 биса, които можеха да бъдат поне още 3, ако не беше паднала завесата. И с дъщеря й – нейната сила, седнала скромно в края на 3-тия ред с приятеля си.

СНИМКИ ТУК!

Тони всъщност е Ани, както й казват близките – според първата, а не втората част от нейното име Антоанета. Та става съвсем като във филма: „Бъди щастлива, Ани”! И тя е щастлива. Със сигурност е щастлива и като Тони.

Преди да се запознаем преди четвърт век в сладкарницата на хотел България в Бургас, общите ни приятели от нейния град имаха 3 версии за нея. „О, тя е българската Бони Тейлър”. „А, помня я още като машинописка в общината”. „Е, почна като кръчмарска певица, знаем я ние нея”. Тя ще се сети чий е всеки от тези коментари.

Днес всички биха се изказали за Тони по начина, по който в Бургас се говори само за едно друго момиче, за един човек изобщо – за Петя Дубарова. Всички я познават, всички я чувстват близка, всички я обичат.

Тя е бургаската и българската Тони Димитрова. Никой друг...

Та уреждиха ни среща за интервю наши общи познати, а аз не очаквах нищо особено. Вълната на Ах, морето беше попреминала, пък аз не си падам по тоя тип музика.

Само че от момента, в който се заприказвахме, още преди да съм започнал с въпросите, харесах човека Тони. И усетих, че това е приятелство от пръв поглед.

Да, има такова „животно”. Нещо като любовта от пръв поглед, но трае много повече от 3 години, понеже е въпрос на енергия, а не на химия, чиито съединения явно по-лесно се разпадат.

Даже съм запомнил и често цитирам лафовете й от оная среща.

След като харесах Тони, харесах и нейната музика – точно издаваше 2-рия си албум. Даже най-хубавата песен в него: За КОЙ ли път, сякаш беше кръстена на първото ни списание КОЙ, което стартираше пак тогава.

Беше толкова хубав жест – Тони помогна с тази песен на Борис Годжунов. Подари му я. Велик човек с летящ старт, когото една самолетна катастрофа, без да го убива физически, наранява за цял живот. За него това беше последна глътка въздух в изкуството.

Колко хубаво, че Тони я изпя и на концерта за щастие в първа зала на НДК! Защото вярва, че доброто създава повече добро и така всъщност се движи този свят. Със стопляне на сърца...

Такава е Тони. Помня как една сутрин се събудих от сигнала за получен есемес. Не очаквах да бъде от Тони Д, както е записана в указателя ми, която пишеше от Австралия.

Явно беше изчислила, намирайки се на другия край на света, на едно мечтано за мен място, че като го получа, ще се събудя с усмивка.

Беше важно в един от трудните моменти в живота ми, че получих тази приятна изненада. Малък светъл лъч и знак, че най-доброто предстои.

Не зная дали е била наясно, че моментът ми е труден или просто го е усетила. Като приятел, с когото човек се вижда много рядко, но чувства близо до себе си. Нали ви разправях вече за приятелството от пръв поглед. Ето това е един от неговите специални ефекти.

Щастието е момент, както показват международните изследвания на психолозите. Ето това й е най-доброто на Тони. Подарява моменти на щастие. Няма как да не го е усетил и всеки в публиката на концерта в първа зала на НДК в събота вечер.

Каква промяна забелязах на него? Заради последното си увлечение – по театъра, Тони е станала и истинска актриса. Не по-лоша артистично от Алла Пугачова. Но много по-добра по душа....

Помня също как в края на 2001 г, докато правех интервю с Лили Иванова, върху въпросите и отговорите в което тя изгради в десетилетията след това своите излияния пред медиите, я попитах за своя информация какво ще каже за българската поппевица с най-големи тиражи.

Тя ме контрира: коя е пък тя, явно разбрала, че нямам предвид нея самата?

Обясних, че е Тони. „Примата” отвърна нещо в смисъл, че трябвало да видим колко време ще изкара.

Тони вече мина 27 години на голямата сцена, да е жива и здрава! Както пее самата: "не от лудост, не за слава, просто пътят продължава".

Дай Боже да пее още 27 години (тогава по съвпадение ще бъде на възрастта на Лили Иванова).

Близо 3 десетилетия е на върха, защото прави песни – химни, каквито не всеки в тази сфера притежава.

Пee всяка от сърце и с благодарност към хората, които несъмнено чувстват това. И разбират, че думите в тях са нейните мисли и чувства. Не става дума за цветенца и насекоми.

Не страда, а се радва на сцената – съвсем според рецептата на великата певица Райна Кабаиванска, която твърди, че изкуството е радост и лекота, не е мъка.

Тони е щастлива да прави онова, което обича, при това както го иска и както го разбира.

Според световните изследвания на щастието, то е любов. И благодарност.

Не е в количеството на парите – науката го доказва с изследвания на щастието, които прави от 85 години.

Бъди щастлива, Ани! Бъди щастлива, Тони!

Борис Ангелов

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !