Сузанита обикаля Монако по сутиен

Скандалната певица Сузанита заложи на оскъдно облекло,...

Българското име на Тибър - реката,...

Дълго време търсех паралели между името на река Тибър -...

Хванах се с кино, понеже не бях добър ученик: Дж. Лукас

отпечатай новината

24.05.2024 16:47 | Видян 505 пъти

Хванах се с кино, понеже не бях добър ученик: Дж. Лукас

"Не бях добър ученик в гимназията, решиха, че не ставам за сериозни неща и ме насочиха към киното, понеже бях запален по фотографията. Почнах с анимация. Пратиха ме при Копола. Стори ми се скучно. Обаче той ме хареса и предложи да пиша сценарии. Нямахме пари, но стартирахме компания в С.Франциско. Не знам как ме селектираха за най-ниското в Кан: режисьорската панорама преди 49г. Събрахме последните си пари. Дойдохме. Франк се прибра да работи по Кръстникът. Аз останах и даже пропуснах първата си пресконференция. Някой харесал от филма ми робота, което стана основата на Междузвездни войни. Дадоха и $150000 да разработя идеята.

Разбрах, че в тази и във всяка друга работа е постоянството. Никой не очакваше успех за филм, пуснат през август само в 50 салона. За месец направи $25000000 и то даваха цяла година. Събра над 100М, което беше световен рекорд навремето.

Продължих да изкарвам пари, защото винаги съм работил безплатно. Тия работи, дето си ги мислят младите как ще правят 10% от много милиони на филм като Том Круз, не стават така в живота. Работи се за идея, ако е добра и печеливша, парите идват после. Или не. Но не се почва от парите.

Другата ми страст са колите, но не да ги карам, а да ги снимам", разкри пред 19' Джордж Лукас на специална среща в Кан. Той е носител на почетната Златна палма 2024.


Борис Ангелов, спецкореспондент на 19', Кан

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !